Szívszorító reakciót váltott ki a Fidesz listázása

A fideszes Schmidt Mária és fia, az LMP-s Ungár Péter tulajdonában álló Figyelő c. kormánypárti hetilap olyan számmal rukkolt elő tegnap, ami a leghiggadtabb embereknél is felháborodást okozott.

A lap „Soros-zsoldosokról” közölt listát a Spekuláns emberei címmel, ami ebben a formában elnyomó diktatúrák hangulatát idézi – ahol az először csak listázott emberek később akár az életükkel is fizettek.

Az első Orbán-kormány gazdasági minisztere, Chikán Attila volt a Hír TV Egyenesen c. műsorának, ahol érintettként erről is beszélgettek Kálmán Olgával.

Chikán meglepődött a listán, mivel ott elsősorban nem politikusokat, hanem független értelmiségieket, civileket, újságírókat, oktatókat, kutatókat minősít a kormányközeli orgánum. A listára feltett emberekben egy közös van:

Mind kormánykritikus emberek, akik véleményükkel ki mertek állni a nyilvánosság elé.

Az interjúban egy idő után (a beszélgetés negyedik percének magasságában) Chikán Attila hangja elcsuklik, és csak a könnyeivel küszködve tudja folytatni.

A volt miniszter ma a CEU igazgatóságának tagja, aki szerint a 80-as években megjelenő Soros György egy „nagyon jelentős szellemi erőforrást jelentett a rendszerváltás számára”, és ezt elítélni, teljesen félretenni szerinte „nem erkölcsös”.

Nopláne nem úgy, hogy akik most egy teljes népet uszítanak ellene, azok mind az ő pénzén tanultak azon a fránya nyugaton.

 A teljes interjút itt lehet megnézni:

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!