Bődületes kampány hazugság, tízezrek pártoltak el a Fidesztől

Kép: MTI

A hódmezővásárhelyi bukta után a Fidesz beijedt és esztelen kapkodásba kezdett. Másnap a fideszes megmondó emberek körbekiabálták a médiát, hogy abba kell hagyni a Sorosozást, majd másnap turbó fokozatba kapcsolva folytatták. Két-három napig elkezdetek beszélni a kormányzati eredményekről, majd az is abbahagyták.

Ekkor pattant ki a nagy ötlet, a rendkívüli rezsicsökkentés gondolata, miszerint mindenkinek jóváírnak a fűtés számlájából 12 000 forintot. Mostanra kiderült, hogy ez is csak egy pánikreakció volt az „adjunk valami kis pénzt az embereknek, hátha újra megszeretnek minket” elv alapján. De a kapkodásnak soha nincs jó végeredménye, ennek sem lett. Az átgondolatlanság azt szülte ugyanis, hogy jó pár csalódott ember most pártolt el végleg a Fidesztől. „Elegem van abból, hogy akinek nem új építésű családi háza van, meg három gyereke, az semmit sem ér Orbánéknak.” – mondta egy társasházban lakó hölgy.

Ugyanis, azokban a társasházakban, ahol egy kazánról oldják meg a központi fűtést, ott 120 ezer forintot kell szétosztani a lakások között, így ahol tíznél több lakás van, ott biztos hogy nem kapják meg a beígért 12 ezer forintot. Érkezett hozzánk olyan hír is, hogy van ahol éppenhogy meghaladja az ezer forintot a csökkentés. „inkább ne ígértek volna semmit, akkor nem számítottam volna rá, de régen vertek már át ennyire.” – mondja egy másik, szintén társasházban lakó.

Az egész történet nagyon jól jellemzi, hol tart ma a kormányzás. Alapvetően nincsenek tisztában azzal, hogy miként is zajlik az élet a kastélyokon, vadászatokon és helikoptereken túl. Úgy gondolták, a rezsicsökkentésről való hazugságuk egyszer már bejött, most bevetik újra a kampányban.

Ez most nem jött be.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!