Rossz nap ez Orbánnak: jobboldali értelmiségiek biztatnak, hogy ellene szavazzunk

Kép forrása: MTI

Aki ma jobboldali, az a Fidesz ellen szavaz. És teszi mindezt azért, hogy az ország visszatérjen a valódi demokráciához. A taktikai szavazást népszerűsítő videóban csupa jobboldali közszereplőt felvonultató videó a Viszlát kétharmad mozgalomnak köszönhetően jött létre. A videóban a Hódmezővásárhelyen a Fideszt elverő Márki-Zay Péter, a KDNP-ből kirúgott Lukácsi Katalin hitoktató, az euro-atlanti elkötelezettségű egykori külügyér, Jeszenszky Géza, valamint Bod Péter Ákos közgazdász, a Nemzeti Bank korábbi elnöke beszélnek arról, miért kell a helyben legesélyesebb, legerősebb jelöltre szavazni.

Mivel az ellenzéki pártok hivatalosan sosem fognak kiállni azzal, hogy ne rájuk szavazzanak a választók, ezért a Viszlát Kétharmad, valamint a Közös Ország Mozgalom is egybecsengő mérésekkel mutatnak utat a taktikai szavazóknak, kire menjen a voks április 8-án.

A korábban elképzelhetetlen átszavazások esélyt teremthetnek a kormányváltásra. A mérések, előrejelzések szerint a különböző pártok szimpatizánsai – ha kell fogcsikorgatva – de hajlandóak egy másik párt jelöltjére is leadni a voksot, ha azzal elkergethetik a Fideszt.

Korábban a jobboldal egyenlő volt a Fidesszel. A párt kisajátította magának az egész politikai térfelet, és démonizálta azokat a jobboldaliakat, akiket nem tudott felszívni, és kívül maradtak Orbán pártján. A valódi jobboldal azonban mára felszabadult, és szembefordult a Fidesszel. Így nem túlzás azt mondani, korábban elképzelhetetlen volt, hogy egy jobboldali behúzza az ikszet az MSZP-s jelöltre, ha éppen ő a legesélyesebb.

Az ország kormányváltó hangulatban ég, szóval érdemes figyelni!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!