Így dönti romokba a Fidesz Magyarország jövőjét! 82 ezer gyermek van veszélyben!

82 ezer gyermeket, a közoktatásban tanulók 11 százalékát fenyegeti a lemorzsolódás veszélye az iskolákban az Oktatási Hivatal legutóbbi kutatása szerint – tette ki az Oktatási Hivatal adatbázisára hivatkozva a G7.hu.

Azok a diákok a legveszélyeztetettebbek a lemorzsolódást illetően, akiknek a tanulmányi átlaga nem érte el az adott félévben a közepest, illetve akik a megelőző tanévhez képest legalább 1,1 jeggyel romlott a tanulmányi átlaga.

A kormány azon teljesen érthetetlen és felháborító intézkedése, hogy 16 évre vitték le a felső korhatárát a tankötelezettségnek, gyakorlatilag tönkrevágta ezeknek a diákoknak az esélyeit, a jövőjét. Hisz ezeknek a gyerekeknek így nem kell sokáig várnia arra, hogy a tanulmányi kudarcok után otthagyják a közoktatást.

Orbánéknak hála, az iskolát elhagyó gyerekek aránya, az utóbbi években rohamosan elkezdett emelkedni az országban, most már bőven 12 százalék felett tartunk. Nógrádban drasztikusan magas az iskolaelhagyók száma, ugyanis itt 19% százalék érintett, Budapesten pedig a legalacsonyabb.

Oktatási szintenként nézve a szakközépiskolákban (2016 előtt szakiskoláknak hívták őket) a legnagyobb a veszélye annak, hogy a tanulók korán elhagyják az iskolapadot. Ezek az iskolák az Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alatt állnak, és szakképzési centrumok alá tartoznak, ahol a diákok három év után szakmai vizsgát tesznek, és ha akarnak, utána egy két éves képzés után le is érettségizhetnek. Ezekben a sulikban a diákok 21 százaléka lemorzsolódással veszélyeztetett, de Szabolcsban és Zalában közel 30 százalék ez az arány.

-írja a portál.

A felmérés tökéletesen tükrőzi, mennyire siralmas a helyzet Magyarországon, mennyire sok diáknak van problémája a tanulmányaival és a Fidesz ahelyett, hogy segítene, még jobban tönkreteszi ezeknek a gyerekeknek az esélyeit, hisz szabad utat adott nekik a korai távozásra. Ez viszont az ország jövőjére nézve is tragikus, hisz minden téren (gazdasági, társadalmi) óriási problémát fog okozni, hogy ennyien küszködnek a tanulással.

A kormánynak kutya kötelessége lenne, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel segítse azt, hogy minél több gyerek tudjon felzárkozni és egy olyan rendszert kellene kialakítania, amely ösztönzőleg hat a tanulásra, nem pedig elveszi a diákok kedvét az iskolába járástól. Amíg a Fidesz van uralmon, erre sajnos semmi esély sincs, hisz ehelyett minden erejükkel azon dolgoznak, hogy teljesen lezüllesszék az oktatást és elvegyék gyerekeinktől az önálló gondolkodás lehetőséget. És ez az egyik legveszélyesebb fegyver, ami a kezükben van…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!