Semmibe veszi a mozgáskorlátozottakat Orbán Viktor, de ők nem hagyják magukat

A Népszava értesülései szerint ismét levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) azt kérve, hogy a kormány biztosítsa a budapesti 3-as metró teljes akadálymentesítéséhez szükséges többletforrást.

A MEOSZ már korábban is próbálkozott a kormányfőnél, ám válaszra sem méltatták őket. Kovács Ágnes a szövetség elnöke azonban nem hagyja magát lerázni, a metró felújítás akadálymentesítése ugyanis több ezer honfitársunk érdeke.

22154314 1468071356615453 5372854571527466671 n
Mozgáskorlátozottak a hármas metró egyik állomásán – Itt nem jutnak át // kép: MEOSZ Facebook

Korábban Tarlós István főpolgármester többször is leszögezte, hogy a főváros a teljes akadálymentesítés pártján áll elviekben, azonban a 138 milliárdos keretből csupán 12 állomást lehet lifttel ellátni, ezért az államnak kell mélyebben a zsebébe nyúlni.

A kormányzat részéről Lázár János kancelláriaminiszter kenegette tovább a történetet. Ő már arról beszélt, hogy az akadálymentesítés önkormányzati feladat, ezért a becsült 20 milliárdos plusz költséget legalább felerészben a fővárosnak kell kigazdálkodnia.

A hármas metró akadálymentesítése körüli botrány akkor került a hírekbe, amikor a főpolgármester egy interjúban elmondta, szerinte indokolatlan az egész, mivel „a hármas metró utasainak alig egy ezreléke mozgássérült”.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!