Elszégyellheti magát Tarlós a mozgássérültek válaszától

Tarlós István főpolgármester Fotó: Bócsi Krisztián / Nol

2017.07.28. 8:20

Tegnapi sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester elmagyarázta, miért nem akadálymentesítik a hármas metrót a valamikor a jövőben esedékes felújításkor; Az M3 metró utasainak alig egy ezreléke mozgássérült.

A helyzet az, hogy mivel a mozgássérültek nem tudják igénybe venni a metrót, ezért nem csoda, hogy szinte mérhetetlen a mozgássérült utasok száma.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) azonban frappáns választ adott a napi.hu-nak.

A METRÓ 45 ÉVE NEM AKADÁLYMENTES, ÉS EZRELÉKBEN SEM FEJEZHETŐ KI A METRÓN NAPONTA UTAZÓ MOZGÁSSÉRÜLTEK SZÁMA.

Többször figyelmeztették már Tarlóst arra, hogy az akadálymentesítés nem egy választható, opcionális valami, hanem törvényi kötelezettség.

Ráadásul Tarlós akármennyire próbálja rátolni egy „alig mérhető ezrelékre” az akadálymentesítéssel járó extra költségeket, a helyzet az, hogy az idősek, vagy a kisgyermekes, babakocsit használó családok is érintettek. Erre figyelmeztette a fideszes főpolgármestert a MEOSZ elnöke, Kovács Ágnes.

Ezzel a kijelentésével Tarlós másodrendű utasoknak nyilvánított több ezer, több tízezer embert, akik ugyanúgy (adózó) állampolgárok, akiknek szintén jár az a jogosultság, hogy használjanak egy olyan infrastruktúrát, ami az ő adójukból is létesült.

Kovács Ágnes megismételte, a főváros a felújítás tervezésének első pillanatától kezdve mellőzte az akadálymentesítés kérdését, és ezt mi sem mutatja jobban mint, hogy a városatyáknak fogalmuk sincs arról, hogy az konkrétan mekkora költségekkel járna.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!