Legalább félmillió nő tüntet ismét Trump otromba politikája ellen

Nők százezrei tüntettek az Egyesült Államok nagyvárosaiban a jogaikért és Donald Trump elnök ellen: pontosan egy évvel Trump elnöki beiktatásának ceremóniája után, amikor nők százezrei tüntettek az új elnök ellen.

Szombaton az egyéves évfordulóra is emlékezve vonultak ismét utcára a nők.

Sajtójelentések szerint Chicagóban mintegy 300 ezren vettek részt a megmozduláson, New Yorkban Bill de Blasio polgármester hivatala szerint 120 ezren tüntettek, Los Angeles demokrata párti polgármestere, Eric Garcetti Twitter-bejegyzésében 600 ezer protestálóról írt. A szövetségi fővárosban, Washingtonban szemmel láthatóan jóval kevesebben voltak, mint a tavalyi megmozduláson, de így is ezrek voltak az utcán.

Tüntettek még például a kaliforniai San Franciscóban és a coloradói Denverben, a texasi Dallasban és az észak-karolinai Charlotte városában is. Összesen mintegy 250 amerikai városban szerveztek megmozdulásokat.

Minden helyszínen más jelszavakat skandáltak és más és más okok miatt vonultak fel. Washingtonban a nők jogait követelték és a Trump-adminisztráció társadalompolitikáját bírálták, a felvonulók „Egyenlő jogokat, emberi jogokat” és „Nem a gyűlölet, hanem a szeretet teszi naggyá Amerikát” feliratú táblákkal vonultak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!