Riadót fújt a Fidesz – az eddigi legundorítóbb eszközzel biztosítaná hatalmát Orbán

Fotó: Beliczay László, MTI

Nagy port vert fel ellenzéki körökben az a hír, miszerint finom formában, a kormányzati propaganda sajtón keresztül a Fidesz megüzente a Jobbiknak, hogy kormányoznának velük koalícióban. Na persze, a Fidesztől nem érkeznek ám könnyen az ajánlatok, jól előkészítik őket. Úgy, ahogy a Keresztapa filmből tanulta Orbán, hogyan kell visszautasíthatatlan ajánlatot tenni.

[KGVID]http://pestibulvar.hu/wp-content/uploads/2017/12/visszautasíthatatlan-ajánlat1.mp4[/KGVID]

Nos, először ráküldték az Állami Számvevőszéket a Jobbikra, ami megállapította, hogy a párt 331 millió 660 ezer forint a törvény szerint tiltott, nem pénzbeli hozzájárulás kapott. A megállapított támogatást felhívásától számított 15 napon belül köteles befizetni a központi költségvetésnek, emellett a párt központi költségvetési  támogatását is megkurtítja az állam, ugyanezzel az összeggel. Így a 662 milliós büntetés olyannyira ellehetetlenítené a pártot, hogy az lehet, nem is tudna indulni a 2018-as választáson.

Most jön az igazi csavar! Miután ez megtörtént, finom jön a célzás, hogy ha a Fidesznek nincs meg az abszolút többsége a parlamentben, akkor a Jobbikkal koalícióra lépne. Ezután két nappal pedig felröppen a hír, hogy lehet, a büntetést csak a választások után kell megfizetni. A képlet tiszta, a Jobbik ha besegít a választásokon, vagy utána, akkor a büntetést elsikálják. Ha nem, akkor még a választás előtt behajtják rajtuk.

Nem lennék meglepve, ha a hűséget bizonyítandó, a Jobbiknak kellene hamarosan besegítenie egy 2/3-os szavazásba. Mindenesetre már ezen a héten együtt szavazott a Jobbik a Fidesszel, pedig az nem teljesítette a korábbi kitételt, a letelepedési kötvények kivezetését.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!