Kiszivárgott a jegyzőkönyv, amit Orbánról Grazban készített az orvosa – szó szerint leírják, mit mondott Orbán

(MTI/EPA/Laurent Dubrule)

Figyelem! A következő cikk egy játék. Elképzeltük, milyen lehet egy kiszivárgott jegyzőkönyv arról a beszélgetésről, amit Orbán Viktor egy elképzelt orvossal folytat. A történetben nem állítjuk, hogy mindez így történt, mindössze arra szeretnénk rávilágítani az irónia eszközével, hogy a Soros-terv nem létezik.

Pszichiáter: Mondja, kedves Viktor, hogy érzi most magát? Mik történtek Önnel a legutóbbi találkozásunk óta? Mostanában egyre gyakrabban téved el hozzám. Tán nem hatásos a legújabb gyógyszer, melyet felírtam Önnek?

Orbán: Nézze doktor úr, nemhogy javulna a helyzet, inkább úgy érzem, folyamatosan romlik. Mintha semmilyen gyógyszer nem lenne már rám hatással, hiába próbáljuk a századik pirulát, kb. olyan, mint szarnak a pofon… Most már minden éjjel rémálmokat látok, izzadtan ébredek, folyton ugyanaz a rémkép kerget, egyszerűen nem tudok tőle szabadulni. Éjjel-nappal azon dolgozik, hogyan tegyen minket tönkre, hát hogy lehet így élni, mondja meg doktor úr?!

Pszichiáter: Viktor, Viktor, hát még mindig Sorosról van szó? Hisz a múltkor már sikerült áttörést elérni, mikor végre belátta, hogy az ellenség csupán az Ön fejében lakozik. Úgy tűnik, kezd már immunissá válni a nyugtatókra s a kedélyjavítókra. Értse meg kérem, hogy a valóságban nincs mitől tartania, hisz Soros György nem más, mint saját maga által kreált rémkép. Ezt az egészet Ön találta ki, hogy elérje a célját Magyarországon, de mi történt közben, Viktor? Mire jutottunk a múltkor, idézze csak fel?

Orbán: Arra, hogy olyan profi ellenségképet sikerült elképzelnem, hogy a végén magam is belekeveredtem s elkezdtem elhinni a saját, világméretű összeesküvésről szóló hazugságaimat. De ha erre rájöttem, miért nem hagynak már békén ezek az álmok? Miért tesz nyugtalanná ez  az egész.

Pszichiáter: Ön mit gondol, miért?

Orbán: Maga mondja meg, hisz mégis csak maga a pszichiáter, nem?

Pszichiáter: Mond magának valamit az a szó, hogy lelkiismeret? Nem gondolja, hogy a kormányzása alatt elkövetett tettek s a rengeteg hazugság, mellyel a népe fejét tömi, talán elkezdte piszkálni a lelkivilágát? Talán ahogy egyre idősebb, egyre jobban kezdik zavarni a múlt árnyai.

Orbán: Ugyan, kérem, ez badarság! Hát olyan embernek ismer, aki ilyesmikkel foglalkozik? Én egy kemény, karakán férfi vagyok, Magyarország miniszterelnöke. A leghatározottabban tagadom, hogy lelkiismeret-furdalásom lenne. Hisz imád a nép. Sokan Istenként, királyként tekintenek rám! De hát a célom is ez, hogy egyeduralkodó legyek. És ha hiszi, ha nem, jó úton haladok efelé. Csak azok a rohadt hangok ne lennének… Hiába próbálom kizárni az emberektől jövő negatív kritikákat, hiába teszek meg bármit, hogy ne érjen el hozzám a csőcselék szidalma, valamiért nem működik…

Mindig találnak utat, hogy kifejezzék nem tetszésüket. Az a rohadt internetet, azt kéne valahogy beszabályozni. Onnan jön a sok fröcsögés, hisz a való életben úgysem tesznek ellenem semmit. De egyszerűen nem bírom már ezt sem elviselni… folyton azt hallgatom, hogy Orbán így, Orbán úgy. Pedig én csak azon dolgozom, hogy nekem és barátaimnak biztosítva legyen a jövőnk, mégis ott kapar az oldalamban az érzés, hogy ez nem teljesen oké. Próbálom elnyomni, de újra és újra felbukkan. Lehet, mégis igaza van és a lelkiismeretemmel történik valami? Áhh, ez nem lehet és kész. Jönnek itt nekem kórházakkal, oktatással, éhezéssel… hát kérdem én, mi közöm van az egészhez? Mi közöm van nekem ezekhez az emberekhez? Mégis hogy az Istenben lehet ebben az őrjítő lármában is megőrizni az Ön által annyit emlegetett csendes tavat a szívünkben? Tudom, tudom, miniszterelnök vagyok, de hát könyörgöm, ez a legjobb módszer ahhoz, hogy segítsen magán az ember, nem?

Pszichiáter: Hát lehet nézni így is, de ez az Ön álláspontja. A lényeg az, hogy emlékezzen rá: az Ön által kitalált Soros György-rémkép nem létezik. Az, hogy már a múltkor ezt felismertük, óriásit léptünk előre, épp ezért nem szabad hagyni, hogy újra visszaessen. Tessék szépen ezt mantrázni magában. Tudja mit, felírok három másik gyógyszert, mindegyiket napi háromszor szedjen be étkezések után és egy hónap múlva meglátjuk, mire is jutottunk.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!