Elhitte, hogy emelik a nyugdíját? Akkor ezt még olvassa el!

Nyugdíjasok százai akadtak ki s érzik magukat megtévesztve a kormány újabb félreérthető ígérgetése miatt. A Fidesz által beígért novemberi járandóság ugyanis sok ember esetében jóval kevesebb annál, mint várták.

A magyar kormány által oly hangosan emlegetett 24 ezer forintos plusz támogatása koránt sem jár mindenkinek, holott a médiából folyamatosan ömlő politikai nyilatkozatok ezt ígérték. Épp ezért teljesen érthető, hogy sok nyugdíjas érzi most átverve magát és ennek hangot is adnak, hisz rengeteg panasz érkezett be a Magyar Államkincstárhoz.

Egy, a Magyar Nemzetnek nyilatkozó nyugdíjszakértő szerint a kialakult helyzet a kormány félreérthető kommunikációjának köszönhető, hisz az általuk emlegetett 24 ezer forintnak a fele sem igaz. Ehelyett a valódi számítások szerint sokkal kevesebb jár, többek közt azoknak, akiknek 80 ezer forintnál több a jutattásuk. Ők maximum 12 ezer forintot kaphatnak, míg a 60 ezer forintos nyugdíjnál csupán 9 ezer forint a prémium.

Az Államkincstár szerint persze minden a legnagyobb rendben van a novemberi prémiummal, minden juttatás időben megérkezett és nem értik a reklamációkat (hogy is értenék), hisz ők az ellenőrzéseknél nem találtak hibát a panaszosok által említett összegek kiszámításában.

„A Magyar Államkincstár az eddig beérkezett több száz reklamációt – amelyek zömében a kiutalt összeg pontosságát kérdőjelezték meg – folyamatosan vizsgálja, de eddig egyetlen esetben sem bukkant arra, hogy késedelmes, illetve helytelen összegű kiutalás történt volna. „ – nyilatkozta a MÁK az MTI-nek. Ennek ellenére eddig csak a banki utaláson keresztül kiküldött pénz érkezett meg, a posta még mindig nem kézbesítette a címzetteknek, szóval ennyit arról, hogy szerintük minden rendben van.

Mi személy szerint már nem is lepődünk meg ezen, hisz a Fidesznél bevett formula, hogy mindig a legszegényebbek kapják a legkevesebbet, hiába kéne ennek fordítva lennie. A kormány pofátlanul félrevezető kommunikációjának újabb emberek estek áldozatául, nyugdíjasok százai érzik magukat átverve teljesen jogosan. De őket ez nem érdekli. Bármiről képesek hazudni, fő a győzelem.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!