Az Orbán-kormány óriási baklövést vétett: százezrek fordulhatnak el tőle

Forrás MTI/EPA

Leszavazta az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának fideszes többsége azt a törvényjavaslatot, amelyet a Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea nyújtott be december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról – írja a HVG. 

A Párbeszéd a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel egyeztetve nyújtotta be a javaslatot, az MSZP-s és a jobbikos képviselők támogatták is azt a bizottságban, de a fideszes többség végül elvetette. A Párbeszéd szerint ezzel a kormánypárti képviselők ismét „a dolgozó emberekkel szemben foglaltak állást, így a szakszervezetek által kezdeményezett népszavazás maradt az egyetlen eszköz a munkavállalók karácsonyi tehermentesítésére”.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség egyik aktivistája nemrég népszavazást kezdeményezett december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról, a népszavazás kiírásához november 28-ig kellene 200 ezer aláírást összegyűjteni.

A népszavazási kérdés úgy szólna:

Egyetért-e Ön azzal, hogy december huszonnegyedike munkaszüneti nap legyen?

A Magyar Szakszervezetek Szövetsége egy kutatást is végzett, amely szerint a munkavállalók 96 százaléka támogatná az új szünnap bevezetését. Szerintük nemzetgazdasági szempontból nem lenne negatív hatása a plusz egy munkaszüneti napnak, Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára viszont legutóbb arról beszélt, hogy szerinte 50-70 milliárd forint kiesést jelentene a magyar gazdaságban egy újabb munkaszüneti nap.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!