Bizonyít a Fidesz holdudvara – pénzért veszi a kongresszusi küldötteket a Lungo Drom?

Fotó: Népszava

Ötven-hatvan bérelt busszal szállítják majd az ország különböző pontjáról a résztvevőket, így csak a fuvarozási költségei tízmillió forintra rúgnak a Lungo Drom szombati, szolnoki kongresszusának – írja a hvg.hu.

A lap értesülései szerint nem csupán arról van szó, hogy az utaztatást kell megoldani, hanem a szervezet erődemonstrációt is tart: ha a lap értesülései helytállóak egyes megyékben pedig 4 ezer forintos „napidíjat” ígérve toboroznak résztvevőket az eseményre.

Persze, a Farkas Flórián fideszes képviselő által elnökölt romaszervezet nem csak ezzel csábít: ingyenebédet és Bódi Guszti–Bangó Margit-koncertet ígérnek kongresszus végére.

Ha valaki menne, még az sem akadály, hogy esetleg nem tagja az egyesületnek, a HVG „a szervezésre rálátó forrásai” szerint „mire odaér, az lesz”. Ha ez igaz, akkor a szervezőket sem az nem zavarja, hogy

a kongresszusi küldötteket választani szokták, nem alkalmazni,

sem az, hogy

egyesületek nem szoktak kongresszusokat tartani.

Persze nem tilos, csak nem szokás. Nevezhették volna mondjuk konferenciának inkább, csak az kevésbé hangzatos, ráadásul a kutyát sem érdekelné.

A lap a cikk zárásaképpen megemlékezik arról is, hogy „az egyesületi formában működő Lungo Drom a civil szervezetek bírósági portálon elérhető nyilvántartása szerint idén nem adott be érvényes beszámolót. A 2016-ban leadott, 2015-re vonatkozó elszámolás szerint a szervezetnek akkor 28 millió forintnyi bevétele volt, amely száz százalékban egy meg nem nevezett, de gyaníthatóan emmis támogatásból származott”.

Ha ez igaz, akkor mindent értünk.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!