Aszalt szilvás gyümölcskenyér

Itt az ősz, rengeteg finomabbnál-finomabb szezonális gyümölccsel, amelyeket tökéletesen fel lehet használni süteményekbe is. 

Hozzávalók:

  • A TÉSZTÁHOZ
  • tojás

    2 db

  • tej

    250 ml

  • Rama Vajas Íz

    120 g

  • cukor

    150 g

  • méz

    100 g

  • liszt

    300 g

  • Dr. Oetker Sütőpor

    1.5 teáskanál

  • apróra vágott asztalt szilva

    100 g

  • mézeskalács fűszerkeverék

    1 evőkanál

  • A TETEJÉRE
  • étcsokoládé 70%-os

    100 g

  • tej

    125 ml

  • Rama Vajas Íz

    2 evőkanál

Lépés 1

Aszalt szilvás gyümölcskenyér – lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Üssük bele a tojásokat a tejbe, keverjük össze.
Lépés 2

Aszalt szilvás gyümölcskenyér – lépés 2
Olvasszuk meg egy lábosban a Rama Vajas Ízt, keverjük hozzá a cukrot és a mézet is. Melegítsük folyamatos keverés mellett, míg a cukor is felolvad, majd hűtsük le.
Lépés 3

Aszalt szilvás gyümölcskenyér – lépés 3
Keverjük össze a kihűlt Rama Vajas Ízes keveréket a tejes keverékkel.
Lépés 4

Aszalt szilvás gyümölcskenyér – lépés 4
Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, az aszalt szilvát és a fűszerkeveréket. Keverjük össze egy kanállal.
Lépés 5

Aszalt szilvás gyümölcskenyér – lépés 5
Kenjünk ki egy 10×25 cm-es sütőformát Rama Vajas Ízzel, és szórjuk be liszttel. Öntsük a tésztát a formába. Süssük 180 °C-on, 45-50 percen keresztül, illetve tűpróbáig.
Lépés 6

Aszalt szilvás gyümölcskenyér – lépés 6
Közben készítsük el a csoki öntetet. Tegyük a csokit, a tejet és a Rama Vajas Ízt egy főzőedénybe, melegítsük folyamatos kevergetés mellett, amíg minden elolvad. Öntsük az öntetet a kihűlt süteményre.

Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata

Hozzászólás