Itt az ősz, rengeteg finomabbnál-finomabb szezonális gyümölccsel, amelyeket tökéletesen fel lehet használni süteményekbe is.
Hozzávalók:
- A TÉSZTÁHOZ
-
tojás
2 db
-
tej
250 ml
-
Rama Vajas Íz
120 g
-
cukor
150 g
-
méz
100 g
-
liszt
300 g
-
Dr. Oetker Sütőpor
1.5 teáskanál
-
apróra vágott asztalt szilva
100 g
-
mézeskalács fűszerkeverék
1 evőkanál
- A TETEJÉRE
-
étcsokoládé 70%-os
100 g
-
tej
125 ml
-
Rama Vajas Íz
2 evőkanál
Lépés 1

Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Üssük bele a tojásokat a tejbe, keverjük össze.
Lépés 2

Olvasszuk meg egy lábosban a Rama Vajas Ízt, keverjük hozzá a cukrot és a mézet is. Melegítsük folyamatos keverés mellett, míg a cukor is felolvad, majd hűtsük le.
Lépés 3

Keverjük össze a kihűlt Rama Vajas Ízes keveréket a tejes keverékkel.
Lépés 4

Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, az aszalt szilvát és a fűszerkeveréket. Keverjük össze egy kanállal.
Lépés 5

Kenjünk ki egy 10×25 cm-es sütőformát Rama Vajas Ízzel, és szórjuk be liszttel. Öntsük a tésztát a formába. Süssük 180 °C-on, 45-50 percen keresztül, illetve tűpróbáig.
Lépés 6

Közben készítsük el a csoki öntetet. Tegyük a csokit, a tejet és a Rama Vajas Ízt egy főzőedénybe, melegítsük folyamatos kevergetés mellett, amíg minden elolvad. Öntsük az öntetet a kihűlt süteményre.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!