Soros György is megszólalt: nem létezik Soros-terv

foto: welt.de

A miniszterelnök Orbán Viktor is és vezető fideszes politikusok már évek óta egyfajta Soros-tervről beszélnek. Enyhén összeesküvés elmélet ízű kijelentések is felütik a fejüket megszólalásaikban, amikor arról értekeznek, hogy az a céljuk a Soros-terv végrehajtóinak, hogy Európában „kevert népesség” legyen. A hrtv.hu-n jelent meg A „Soros-terv” kicsit más, mint amit Orbánék mondanak címmel egy olyan cikk, amelyik próbál rendet tenni a témában.

„Már ön sem tudja követni, mit is tervez Soros György az Európai Unióban és Magyarországon a migráció tekintetében? A kormányzati kommunikáció egészen mást sulykol, mint amit Soros valójában javasolt a probléma kezelésére. Kötelezően végrehajtandó terve egyáltalán nincs.” – írja a hirtv.hu.

Olyan, hogy Soros-terv nem létezik!

„Hivatalosan olyan, hogy a Soros-terv nem létezik, a milliárdos az utóbb években csupán egy hat, illetve egy hétpontos javaslatcsomagot publikált gazdasági lapokban a menekültválság kezelésére. Kötelező jellegük ezeknek természetesen nincs, senkinek nem kell megfogadnia a tanácsokat.” – írja a hirtv.hu. 

A prágai Project Syndicate nevű lapban tette közzé Soros György gondolatait, amelyben arról írt, hogy az EU tagállamok, sokszor önzőek, a többi tagállam érdekeit nem veszik figyelembe, ellentétesen cselekszenek. Soros szerint egy egységes európai tervre van szükség a menekültválság kezeléséhez. Azt is elfelejtik gyakran megemlíteni a kormánypárti médiában, hogy Soros szerint is a menekültek Európán kívüli kezelését javasolta.

2016-ban Soros az amerikai Foreign Policí magazinban közölt újabb cikket, amelyben azt írja, „Ezt a cikket is azzal kezdte, hogy az EU-nak és a világ többi részének nagy számú menekültet kell befogadnia, közvetlenül a frontvonalban lévő országokban kialakított központokból. Ott bírálnák el a kérelmeket, aki pedig nem ezeken a központokon át érkezik Európába, az elveszítené a jogát a menekült sátusra.

Soros szerint Európának évi háromszázezer menekültet – tehát nem bevándorlót, hanem üldözöttet – kellene befogadnia, mert ez már elég nagy szám ahhoz, hogy a menekülők esélyt lássanak kérelmük pozitív elbírálására, és ne próbáljanak illegálisan eljutni Európába.”

Ebben a cikkben Soros megemlíti azt is, hogy Európának erős határőrizetre van szüksége ahhoz, hogy az első pont működhessen, amiből teljesen egyértelműen látható, hogy a kormány propaganda gépezete Soros György gondolatait messze nem a valóságnak megfelelően interpretálja a választópolgároknak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!