A kutyája szerelmes Orbán Viktorba, ő pedig mostantól még nagyobb juttatásban részesül

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

17 miniszterelnök megbízott összes reprezentációs költségének több mint a fele Hegedűs Zsuzsáé, a hátrányos helyzetűekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott költi a legtöbbet reprezentációs költségekre. Hegedűs a társadalmi felzárkóztatásról és a társadalmi konfliktusok kezeléséről ad tanácsot Orbán Viktornak, vezet egy gyermekéhezés ellen küzdő alapítványt. 2010-ben lett Orbán Viktor tanácsadója, az első négy évben havi bruttó 1 000 000 forintos fizetést kapott.

2014-ben miniszterelnöki megbízottnak nevezte ki, átkerült a Miniszterelnöki Kabinetirodához. A kabinetiroda szerint Hegedűs az elmúlt évben nettó 708 012 forintos fizetést kapott. Idén 920 373 forintra emelkedett. „A bruttó fizetése ezzel egymillió forint felett lehet, ami magasabb, mint a megbízottaknak adható államtitkári alapfizetés. Ezt azonban a miniszternek lehetősége van akár 30 százalékkal emelni, Hegedűs pedig pont ennyivel kap többet, mint tavaly.

A Miniszterelnöki Kabinet 2015. októberi megalakulása óta több mint 4,1 millió forintot költöttek reprezentációra a miniszterelnöki megbízottak. Ennek több mint felét, 2,5 millió forintot (havi 136 ezer forint) Hegedűs Zsuzsának fizették ki.” – írja a 24.hu.

Az elmúlt évben másfél millió forintot költött éttermi számlákra, vendégfogadásra, a kormányzati honlap hírei között, MTI archívumában sem találtak olyan információt, hogy sajtótájékoztatót, konferenciát vagy más rendezvényt szerveztek volna, ahol ilyen költségek felmerülnek.

„Hegedűs telefonon annyit mondott a Direkt36-nak, hogy egy új kampány beindításán dolgozik, addig semmiről nem szeretne nyilatkozni a sajtónak. A Miniszterelnöki Kabinetiroda pedig annyit közölt, hogy Hegedűs az ideje jelentős részét a leghátrányosabb helyzetű települések felkeresésével tölti, és fontosnak érezték kiemelni, hogy „a főtanácsadó asszony ezeken a településeken nagy népszerűségnek örvend”.

Hegedűs tavaly átlagosan nyolcszor annyit költött reprezentációra, mint amennyit a gazdasági miniszter költhet egy hónapban, de a fejlesztési és a honvédelmi miniszternek is csak havi 30 ezer forintot engedélyeztek. A Rogán Antal vezette kabinetiroda nem reagált arra a kérésre, hogy mutassák meg a Hegedűs Zsuzsa reprezentációs kifizetéseit megalapozó számlákat.”

Korábban írtunk arról, hogy mennyibe került eddig az adófizetőknek a luxusfizetésű tanácsadó luxusautókázása? Ezzel a címmel tett fel írásbeli kérdést Bangóné Borbély Ildikó, melyre az NGM válaszolt. Hegedűs Zsuzsa főtanácsadó nagyjából tízmillió forintnyi benzint autókázott el, áldásos tevékenysége közben.

TOVÁBBI KÉRDÉSÜNK: HÁNY GYEREK LAKOTT JÓL EZALATT?

Kínos kérdésre kellett válaszolnia Orbán Viktor “napos csibés” főtanácsadójának

 

Mint ahogyan arról is beszámoltunk, hogy Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz fordult, hogy megérdeklődje, hogy is van ez, mennyit utazott Hegedűs Zsuzsa kinevezése óta az adófizetők pénzén, és hogy mennyit tankoltak az Audikba, az írásbeli kérdésre adott válaszában Hornung Ágnes államtitkár pedig azt írta, hogy Hegedűs Zsuzsa összesen 2010 óta 272 104 kilométert autókázott el az állam pénzén.

Az Egyenlítő a Föld leghosszabb szélességi köre (0°), a Föld forgástengelyére merőleges legnagyobb gömbi kör. Hossza körülbelül 40 075 km.

A főautóba Hegedűsnek 24 945 liter, míg a csereautóba 5968 liter üzemanyagot tankoltak eddig.

Orbán főtanácsadója 272 ezer kilométert autózott – ha megtudod, miért, te is megtankolsz

 

Arról is írtunk, hogy a Magyar Nemzet úgy tudja: a Baranya megyei Rózsafa polgármestere 2010–2014 között dolgozott a Miniszterelnökségen, és a vád szerint főtanácsadóként, magáncéljaihoz különböző hivataloktól kért adatokat soron kívül és ingyenesen. A megszerzett adatokat ráadásul 2014-ben saját polgármesteri kampányához is felhasználta. Bogdán László diplomataútlevelet, szolgálati autót is szerzett a miniszterelnöki főtanácsadó nevében eljárva.

 

Nagyon súlyos bűncselekménnyel vádolják Orbán főtanácsadójának emberét

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!