Kínos kérdésre kellett válaszolnia Orbán Viktor „napos csibés” főtanácsadójának

Mennyibe került eddig az adófizetőknek a luxusfizetésű tanácsadó luxusautókázása?

Ezzel a címmel tett fel írásbeli kérdést Bangóné Borbély Ildikó, melyre az NGM válaszolt.
Hegedűs Zsuzsa főtanácsadó nagyjából tízmillió forintnyi benzint autókázott el, áldásos tevékenysége közben.

További kérdésünk: hány gyerek lakott jól ezalatt?

A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány vezetője Hegedűs Zsuzsa korábban, mint Orbán Viktor főtanácsadója rendszeresen szerepelt a nyilvánosság előtt. 2014-ben főtanácsadói megbízatását határozatlan időre meghosszabbították.

„A Magyar Nemzet a Miniszterelnöki Kabinetirodánál arról érdeklődött, hogy érvényes-e még Hegedűs Zsuzsa megbízatása, de nem kaptak választ, a miniszterelnök sajtófőnöke viszont annyit megerősített a lapnak, hogy Hegedűs Zsuzsa még mindig Orbán Viktor főtanácsadója.

Hegedűs egyik kollégája szerint a háttérben több projekten is dolgoznak, ezen kívül a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány weboldalára is hamarosan új tartalmak kerülnek fel.

Orbán főtanácsadójának feladata hivatalosan az, hogy miniszterelnöki megbízottként tanácsot adjon a „társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben”.

Ezért havi egymillió forintot és szolgálati autót kap az államtól.”

2015-ben olvashattuk a hírekben, hogy mivel a 2013-as elszámolásuk késve érkezett meg a NAV-hoz, 2015-re megvonták az Alapítványtól a közhasznú státuszt. Ezt a hibát a munkatársak mulasztásából követték el, azonnal javították, a javítást a NAV elfogadta, 2016-ra visszakapták azt.

Hegedűs Zsuzsa egyébként autó botrányba is keveredett, amiért újságírók észrevették és szóvá tették, hogy Hegedűs Zsuzsa a rendezvényekre nem mindig ugyanazzal a luxus autóval érkezik. A szociológus írásban magyarázta meg a történteket:

„Csak tájékoztatásul, mint azt számtalanszor nyilvánosan is elmondtam, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány alapító okiratába az én javaslatomra bekerült az a szokatlan kitétel, hogy az alapítvány részére érkező adományokból egyetlen forint sem fordítható az alapítvány működésére. A fotókon látható Audi, amivel az osztásra érkeztem, nem kormányzati autó” – írta Hegedűs Zsuzsa.

A kocsival kapcsolatban a levélben leírta, hogy ezt a Porsche Hungária ajánlotta fel az alapítvány támogatására. Az autó üzemeltetési költségeit pedig 2014-ig a Commitment Zrt. azután pedig a Cemid Kft. biztosítja az alapítvány támogatásaként.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!