A sztárügyvéd kitalált: időzített bombákról beszelt, amiket Orbán ellen használnának

Magyar György ügyvéd MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Magyar György a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, hogy az orbáni rendszerben vannak időzített bombák. Olyan időzített bombák, amiket fel kell robbantani, szerinte az ellenzéknek bizonyítékokat kell bemutatnia a kormány disznóságairól, azzal a demokratikus ellenzék nem sokra megy, hogy ha csak feltételezéseket hoz napvilágra.

Az ügyvéd szerint csak annak van értelme, hogy ha bizonyítékokat tudunk az asztalra tenni korrupcióról, vesztegetésről, külföldi bankszámláról. Továbbá arról is beszélt, hogy valós bizonyítékok kellenek, ő ismeri a Simicska – Orbán barátságnak egy másik szféráját, hiszen ő képviseli Simicska Lajoshoz köthető cégeket, de őt köti az ügyvédi titoktartás.

Olyan bizonyítékokra gondol, amikből kiderül, hogy a kormány tagjai hazudtak vagy olyan pénzekhez jutottak, amikről eddig fogalmunk sem volt. Az ügyvéd meggyőződése, hogy van több olyan dolog a háttérben, amit nyilvánosságra lehet hozni. (Konkrét és másoktól származó iformációkról tud, nem csak olyanokról, amik Orbán Viktor ellenfeleitől származnak.)

Magyar György úgy gondolja, hogy az ilyen információknak, az ilyen bizonyítékoknak nagyon nagy jelentőségük lehet a kampányban. Azokat minél előbb nyilvánosságra kell hozni. A médiának, a társadalomnak nyomást kell gyakorolnia azokra, akik fel tudják tárni ezeket a bizonyítékokat. Politikai elemzők szerint az Orbán és Simicska közötti konfliktus nem tipikus politikai szembenállás, hiszen mindkettőjükre vastagon rávetül a korrupció árnyéka.

A 24.hu azt írja: „Összeveszésük óta mindenki találgatja, Simicska tényleg előáll-e olyan dologgal, ami megingathatja Orbán hatalmát. Ebből a szempontból azért különösen érdekes Magyar György megszólalása, mert nem egyszerűen bombákról, hanem időzítettekről beszélt. Tehát könnyen lehet, hogy a kormányfő elleni, gyengének tűnő ügynökvád után, az igazán fájdalmasat Simicska csak később akarja élesíteni, amikor Orbán érdemben már nem tud reagálni. Ez alátámasztaná azt az elméletet, hogy erre a választások előtti utolsó pillanatok a legalkalmasabbak.

Az is elképzelhető, hogy a konfliktusnak csak az vet véget, ha Orbán már nincs a politika színpadán.

Ezt korábban Török Gábor mondta lapunknak, emlékeztetve rá, hogy Simicska – éppen ellenségeivé vált korábbi barátai szerint – hosszú távra gondolkodó ember, így nehéz elképzelni, hogy ne stratégiában gondolkodna. Szinte mindent tudhat Orbánról, amit a hosszú együttműködésük idején fontos volt tudni, és hogy ez mekkora fenyegetés lehet, azt csak a kormányfő tudja.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!