Oláh Gergő jól énekel, a Roma Soul jól zenél. Zimány Linda??? A Roma Soul koncert hipergagyi volt

Több mint 5000 forintba került a belépő Oláh Gergő és a Roma Soul „nagykoncertjére” a Stefánia Palotába. Elmentünk, megnéztük, nem hittünk a szemünknek!

Ahelyett, hogy hosszas kritizálásba kezdenénk, álljon itt néhány tény, amiből Önök is érzékelik majd a címben megfogalmazott állítást.

  1. A koncertet az elejétől a végéig elképesztő dilettáns hangosítás jellemezte. Úgy tűnt, hogy a hang kezelésével megbízott technikusoknak fogalmuk sincs hol vannak.
  2. A színpadkép pocsék volt.
  3. Oláh Gergőnek lövése nem volt arról,hogy kiket hívott vendégzenésznek. Ezért amikor a színpad szélén megjelent három kislány hegedűvel, Gergő csak hegedű triónak nevezte Őket. Jelzem, úgy, hogy előbb kiment hozzájuk, néhány szót váltani. Ide tartozik, hogy a hegedűk még véletlenül sem voltak kihangosítva, így egy vonásnyit nem lehetett hallani belőlük.
  4.  A zenekarnak sikerült találnia egy igazi gyöngyszemet. Rostás Tünde valóban nagyon szépen énekelt. Az viszont ahogy kinézett a színpadon, az elképesztő. Egy dobogón állt középen egy mikrofonnal, csillogó harisnyában, fura ruhában és szerintem akkor sem mozdult volna meg, ha megjelenik néhány ufónak látszó ufó, kezükben egy éneklő csókával.
  5. A világítást hagyjuk… Azaz annyit mégis, hogy kb 3, folyamatosan világító lámpa biztosította a varázslatos koncert hangulatot.
  6. Egyszer csak megjelent a színpadon három népi táncos fiú, akik nevét szintén homály fedi. Szépen táncoltak, de nem volt benne semmi virtuozitás. Ezért Gergő úgy érezte beugrik a porondra és letáncolja őket onnan. Ez mondjuk sikerült.
  7. Aztán jött az est fénypontja. Teljesen hihetetlen élmény volt, amikor hirtelen ott termett Zimány Linda dr. és duettet énekelt Oláh Gergővel. Ha van a szürrealitásnak skálája, akkor ez az élmény a felső traktusba tartozik. /videó/
  8. A koncert szerkezete is érthetetlen volt. Nagyjából az első fél órában ellőtték a legnagyobb poénokat. Így a végére nemhogy katartikus fejlődési ív bontakozott ki, hanem majdnem elaludtam.
  9. Kicsit több mint félház volt
  10. Nem lenne korrekt, ha kihagynám, hogy zeneileg azért az egész produkció nagyon rendben volt. Nagyon rendben.
  11. A zenekar utolsó vendégét soha nem láttuk volna, ha az utolsó dal után, néhány fanatikus rajongó a már majdnem kiürült teremben el nem kezdi követelni, hogy „Vissza, Vissza” Így néhány perc gondolkodás után megjelent a színen egy raszta hajú srác, aki egy egészen különleges hangszerrel varázsolt néhány feledhetetlen percet. A nevét neki sem tudjuk.
  12. A koncert végén még véletlenül sem hajoltak meg a művészek. Ezt végképp nem értettem. Gondolom a gyér taps nem lelkesítette eléggé őket, hogy elköszönjenek azoktól, akik megtisztelték őket azzal, hogy jó drágán, jegyet vettek a rendezvényre.
  13. A legvégén megtudtuk: Köszönik a lehetőséget Mága Zoltánnak, aki nagyon sokat segít nekik.

+1. Legalább Pimasz Úr forgatott egy jót a következő „ott alszik” műsorba.

Nézzék, mit művelt Zimány Linda és Oláh Gergő a színpadon, közösen.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!