Ráégnek a problémák Tarlósra Budapesten, és ez egyre kínosabb

Kép: Szigetváry Zsolt / MTI

A 3-as metró felújított szerelvényeinél jelentkezett kezdeti kisebb hibák „normális gyerekbetegségek” – erről Tarlós István beszélt szerdán a Hír TV Egyenesen című műsorában. A főpolgármester szerint akkor van baj, ha ilyenek még egy hónap múlva is jelentkeznek.

Mivel a hármas metrón – a régi és az „új” szerelvények egyaránt – menetrendszerűen leállnak, őszintén bízunk benne, hogy a főpolgármesternek igaza lesz, és ezek a „gyerekbetegségek” elmúlnak egy hónap múlva. Tehát: a 2017.04.30-án leálló „újabb” orosz szerelvény már csak liberális hallucináció lesz, nem tényleges leállás.

Ilyen teljesen új rendszerekben, a kezdeti időszakokban – tesztüzemben, stb. – előfordul, hogy üzemzavar, leállás következik be, a 2006-ban beszerzett Combino villamosokkal is gond volt, akkor Tarlós és pártja a Fidesz össztűzszerűen támadta a főváros akkori vezetését emiatt – ott és akkor nem kértek számon senkitől megértést a próbaidő alatt.

A római-parti védmű kapcsán Tarlós István azt mondta: amíg ő a főpolgármester, addig minden esetleges olyan kísérletet – bár pillanatnyilag nincs ilyen –, hogy sorolják át építési övezetbe a hullámteret, meg fog vétózni.

Ez felettébb újszerű megközelítése az ügynek, ugyanis eddig inkább tűnt úgy, hogy Tarlós az ártéri elit pártján áll, de ha ez megváltozik, és valóban ügyel arra, hogy a Főváros garanciákat vállaljon arra, hogy a hullámteret nem sorolják át építési övezetbe – akkor van esély arra, hogy nem válik betonozott rakparttá a Római.

Tarlós István elmondta azt is, hogy a part menti változatot támogatta korábban a fővárosi városvezetés is, jelenleg ezt támogatja a kerület, az erre illetékes műegyetemi szaktanszék, az elsőfokú vízügyi hatóság és akadémikusok egy csoportja.

Közölte azt is, hogy a Nánási úton lévő védművet nem akarják elbontatni, és támogatja, hogy a parti funkciókról folytatódjon a vita, de – mint hangsúlyozta – a nyomvonalat már ki kell jelölni.

Az MNO alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!