Putyin-barát szervezet csapolja a Belügyminisztérium adatait..?

Mint a tél folyamán rendszeresen, a napokban ismét nyilvánosságra hozta az utcán vagy otthonukban kihűlt, megfagyott áldozatok számát a Magyar Szociális Fórum nevű szervezet. Gyakorlatilag kizárólagos információs forrásként tőlük veszi/vette át a lehangoló adatokat az elektronikus sajtó is.

Az adatok pontosságát illetően a legautentikusabb helyről, a BRFK/ORFK sajtóosztályáról – is – érdeklődik az újságíró, hogy hiteles információhoz juthasson.

Ekkor nem várt meglepetés érheti.

Ugyanis többszöri szerkesztőségi megkeresésre sem adott választ sem szóban sem írásban sem a BRFK, sem az ORFK sajtóosztálya arra az újságírói kérdésre, hogy hivatalos adatok szerint hányan fagytak meg, hűltek ki akár az utcákon, akár saját otthonukban az idei télen.

mszf2

A sajtóosztály több munkatársa is készségesen közli, hogy elektronikusan kérik a felmerülő kérdést, amire azonban egyetlen alkalommal sem, még egy udvarias, egye fene, udvariatlan válasz, egy sor, egy szó – SEMMI sem érkezik válaszként.

Ezzel szemben az MSZF rendszeresen és folyamatosan publikálja az említett adatokat s mivel a média rájuk hivatkozva ezt tényként sokszorosítja, ezzel széleskörű ismertséget biztosít a különös közösségnek.

Egy nem hivatalos háttérbeszélgetés alkalmával rákérdeztek a szervezetet nevesítő személynél, hogy – tekintve a rendőrség érthetetlen hallgatását – honnan származnak az információik s mindössze sejtelmes válasz érkezett, hogy nem adják ki az informátorukat, illetve orvosi statisztika adataiból dolgoznak. Ez utóbbi, ha igaz volna, konkrétan törvénybe ütköző, mivel legálisan nem adhat ki egyetlen egészségügyi szervezet sem belső információt, amint az is nehezen képzelhető, hogy miért vezetne hol és ki „orvosi jogosultságból” ilyen jellegű statisztikát.

Amit ráadásul kizárólag csak egy homályos hátterű civilszervezetnek továbbítana.

msz

A címben feltett kérdést az az egyszerű tény indokolja, hogy létezik egy másik különös civilkör is Magyar Békekör néven, amely az MSZF névlistája alapján folyamatosan küldi finoman szólva is sajátos világnézetű anyagait. Néhány cím az utóbbi termésből:

-Eurovíziós dalfesztivál – ha orosz vagy, nem dalolhatsz?

-Aszad: népszavazással kell dönteni Szíria jövőjéről

-Washington a keleti kapcsolatot részesíti előnyben a NATO helyett

-Juncker: Oroszország nélkül nincs európai biztonsági rendszer – A hazai közszolgálati média nem adott hírt Juncker Oroszországgal kapcsolatos nyilatkozatáról

-Trump: Nagy dolog volna, ha együtt tudnánk menni Oroszországgal

-A Magyar Békekör Botka László külpolitikai nézetéről:
„A Magyar Békekör egyet nem értését fejezte ki Botka László szombati programbeszédében kifejtett külpolitikai nézeteivel, és arra kérte a szocialista miniszterelnök-jelöltet, vizsgálja felül őket, mert hazánknak nem a jó viszony leépítéséhez fűződik érdeke Oroszországgal, hanem jó viszonyának megőrzéséhez és tovább építéséhez.

A Békekör véleménye szerint Botka László oroszellenes kicsengésű fejtegetéseivel, és Putyinra tett sértő megjegyzéseivel azoknak a köröknek tett engedményt, amelyek az európai együttműködés helyett a szembenállásban, az Oroszországgal szembeni szankciópolitikában érdekeltek.

Putyin: Oroszország demokratikus és becsületes világrendet akar

S így tovább.

A helyzet pikantériája, hogy mind a Magyar Szociális Fórum, mind a Magyar Békekör nevesítése és elérhetősége, telefonszáma azonos.

1.Felmerül a kérdés, hogy a szólásszabadság tiszteletben tartása mellett miként lehetséges, hogy egy minden médiát érdeklő s kizárólagosnak tűnő – fagyhalál – információival ismertséget szerző szervezet (?) miért is fejt ki nem is olyan sunyiban putyini propagandát, így kapaszkodva rá a vezető médiára..?

2. Mi az oka, hogy a Belügyminisztérium alá tartozó BRFK/ORFK mélyen hallgat s nem ad ki egy karakternyi információt sem arról a közérdekű tényről, ami minden tisztességes állampolgárt érdekel, bár egy kalandorszervezet vígan csemegézik mindebből..?

Amennyiben legalább a második kérdésre választ kapunk, azonnal közöljük.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!