Nevezzék meg a rászorulókat sújtó tolvaj-casting felelőseit!

30 milliárd állna rendelkezésre az éhezők megsegítéséhet, ha nem ellopni akarnák, hanem odaadni – várjuk a felelősök megnevezését és Balog Zoltán lemondását.

A rászorulókat támogató operatív több éves késéssel indult el – hívta fel ismét a figyelmet Varga László frakcióvezető-helyettes, hozzátéve, hogy egy olyan uniós program késett ezzel, amely a legszegényebbek segítené: a hajléktalanok, a szegény sorban élő kisgyermekes családok és a rászoruló idősek étkeztetését célozná.

A politikus rámutatott, a programban 2020-ig 30 milliárd forint áll rendelkezésre, amihez a közbeszerzés eredménytelensége miatt nem juthatnak hozzá a rászorulók. Az elmúlt hét évben megszokottá vált az országban ez a helyzet: a kormány elengedi a kezét a legrászorultabb társadalmi csoportoknak – mondta, hozzátéve, hogy a hazai forrásokból a saját klientúráját építi a kormányzat, de elképesztő, hogy az uniós forrásokat sem képes azokra költeni a tárca, akikre kéne.

Borsodi képviselőként Varga elmondta, hogy a legrosszabb szegénységi mutatók a keleti országrészben vannak, és az önkéntesek, segélyszervezetek közreműködése nélkül beláthatatlan lenne a baj.

Felszólította Balog Zoltánt, hogy minisztériuma haladéktalanul intézkedjen a források felhasználásáról, mert egyetlen percet sem szabad tovább várni, majd a csúszás felelőseinek megnevezését követelte.

A Fidesz még azt sem engedi, hogy mások segítsenek a magyar családoknak – mondta a sajtótájékoztató másik résztvevőjeként Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő.

A párt elnökségi tagja bírálta Balog Zoltán minisztert, amiért azt állította, hogy a program már részben elindult. Balog Zoltán nem csak embertelen, hanem hazug is – jelentette ki, hozzátéve, hogy a közbeszerzés részbeni eredménytelensége magyarul azt jelenti, hogy eredménytelen volt a tolvaj-casting. Vagyis a Fidesz nem találta meg azt a strómant, aki a támogatások egy részét ellophatná, ezért a rászoruló családoknak sem adja oda. Bangóné szerint a a Fidesz ugyanis csak akkor hajlandó odaadni a pénz egy részét, ha már eldöntötték, hogy ki lophatja el a pénz másik részét.

A politikus úgy vélte, ha Balog Zoltán egy ilyen egyszerű pályázatot sem tud lebonyolítani, akkor le kell mondania.

forrás: mszp.hu

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!