L.Simon felébredt és egy szerkesztőségben találta magát

A volt kulturális ügyekért felelős államtitkár (képünkön a laza, baloldali) szerint semmilyen összeférhetetlenség nincs abban, hogy fideszes képviselőként a Schmidt Máriához került Figyelő című lap szerkesztőbizottságának a tagja lett.

Véleménye szerint a gazdasági arcél meghatározó marad, erősíteni kell a kulturális területen, neki ez lenne a feladata, hogy ebben a kérdésben tanácsokat adjon – nyilatkozta a Klubrádió műsorában.

Az újság nyilván (?!) nem egy értéksemleges lap lesz, hanem egy jobboldali, konzervatív, véleményformáló s nem kormányszócső kiadványt terveznek. Egyúttal nem tartja összeférhetetlen, hogy egy kormánypárti képviselő egy újság arculatának kialakításában részt vesz.

A naná nyilván nem értéksemlegesnek tervezett lap szakmai megítélését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy – a 24.hu értesülései szerint – biztosra vehető Lambert Gábor főszerkesztő távozása, de más munkatársak is „faképnél hagyhatják a fideszes megszállás alá került újságot”.

A politikus egy finom oldalvágással saját, zenitjét múlt kormánytényezői jelentőségét is kiemelte, mondván: ha ma is államtitkár lenne, megmenthette volna a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ épületének pincéjében végleg tönkrement dokumentumokat, melyek miatt most vérzik a szíve.

Úgy fogalmazott, ha őt nem váltják le, minden irat átkerült volna szeptemberre a Daróci utcába. Ő végrehajttatta volna a kormányhatározatot, mely megszabta, milyen határidővel kell kiköltözni a hivatalt és ő végigvitte volna.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!