Orbán sajtósa kirúgta kollégáját a brüsszeli sajtótájékoztatóról

Kiküldték Orbán Viktornak a brüsszeli magyar állandó EU-képviseleten tartott sajtótájékoztatójáról a közelmúltban megszűnt Népszabadság tudósítóját. A Klubrádió munkatársának tiltakozására Orbán visszahívta. Privibe.

Halmai továbbra is akkreditált, szabadúszóként dolgozó újságíró. Orbán kommunikációs vezetője (aki közismerten rossz viszonyban van az újságírókkal) szerint viszont kicsi lenne a terem, ha minden blog szerzőjét meghívnák.

„Ön lát itt helyproblémát?” – kérdezte Klubrádió tudósítója, amire Havasi megszokott stílusában reagált: „Köszönjük, a jegyzőkönyv számára rögzítettük a tiltakozást. Nem tudom, megjelenik még Brüsszelben a Népszabadság, ön így tudja?”

A Klubrádió munkatársa amellett, hogy szót emelt a sajtóval való ilyenfajta bánásmód ellen, arra is rámutatott, hogy talán jobb volna a sajtótájékoztatókat az Európai Tanács épületében tartani, ahol más országok vezetői is szokták, onnan ugyanis nem lehet újságírókat kiküldeni.

A sajtótájékoztatót követően a kormányfő telefonon felhívatta Halmai Katalint, akivel magánszemélyként mintegy negyedórás beszélgetést folytatott.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!