Öt nappal a vb-győzelme után Nico Rosberg a csúcson hagyja abba

Indoklásként csak annyit mondott, hogy nem hajlandó még egyszer akkora áldozatot hozni, mint a 2016-os szezonban.

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy bejelentsem, visszavonulok a Forma–1-ből. Nehéz megmagyarázni a döntést, hatéves korom óta az volt az álmom, hogy világbajnok legyek. Ezt most sikerült elérnem. 25 éven keresztül ezért áldoztam fel mindent, körülöttem mindenki a segítségemre volt ebben – a szurkolók, a csapatom, a családom és a barátaim.

Fantasztikus élmény volt, amit sosem feledek. Ugyanakkor nagyon nehéz időszak is volt, főleg az a két év, amikor kikaptam Lewis Hamiltontól. Ezek csak növelték a motivációmat, sosem gondoltam volna, hogy ilyen helyzetből is fel tudok állni, és el tudom érni az álmomat.”

A 31 éves német Facebook-posztjában leírta, hogy a szuzukai futamgyőzelem után a kezében érezte a vb-címet, Abu-Dzabiban, a szezonzáró rajta előtt pedig már megfogalmazódott benne, hogy az lehet az utolsó F1-futama. A versenyt élete 55 legnehezebb körének titulálta.

Végül hétfő este határozta el véglegesen, hogy befejezi. Először feleségével közölte, majd az ügynökének, Georg Nolténak mondta el, utána következett a Merci-csapatfőnök Toto Wolff.

A döntést egyedül az nehezítette meg számára, hogy a családként funkcionáló csapatát nehéz helyzetbe hozta ezzel, de Toto Wolff meggyőzte, hogy saját belátása szerint cselekedjen, ne másokkal foglalkozzon.

(kép: reuters)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!