Újabb szintet lépett a cenzúra – közeledik a Putyini világ

Kép: Orbán Viktor Facebook

Nem tudósított és nem közölt egyetlen sort sem a többszázmillió forint közpénzből működtetett Magyar Távirati Iroda az MSZP EP-képviselőjének sajtótájékoztatóiról, amelyeken a járványügyi korlátozások „okos és megfontolt” enyhítésére szólította fel a kormányzatot. A Fidesz-kormány államtitkárának reagálását a témában viszont természetesen közre adta.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő először hétfőn tartott rendkívüli sajtótájékoztatót az Európai Parlament közlekedési és turisztikai bizottságának alelnökeként, ahol elmondta:

átgondolatlan volt a kormányzati korlátozások tavaly novemberi elrendelése,

bizonyos szolgáltatások esetében itt az ideje a szabályozás „megfontolt és okos újrarajzolásának”. Az MSZP politikusa hangsúlyozta, hogy csak a gyors átoltottság jelent majd hosszútávú megoldást, ezért a kormánynak elsősorban azon kell dolgoznia, hogy az Unió által biztosított és a kormány által leszerződött vakcinák mielőbb és tömegesen megérkezzenek az országba, de figyelemben kell tartania a társadalom és a gazdaság tűrőképességét is. Ujhelyi közölte, hogy

a szolgáltatói és vendéglátói szektorban elfogyott a türelem,

ezért még azelőtt kell megtalálni a közös és végiggondolt módosításokat, mielőtt önkéntes mozgalmak nyitnak és elszabadul a járvány. „Döbbenetes, ahogy a kormány kizsigerelte és nulla szolidaritást mutatott a szolgáltatói szektor irányába a védekezés során. Az ágazat eljutott a tűrőképessége határára, ezért most már lépni kell! Okosan, felelősen, a szakmai szervezetekkel egyeztetve, de lépni kell!” – fogalmazott Ujhelyi István. Az MSZP EP-képviselője javaslatait ezt követően többször is megismételte a nyilvánosság előtt, az MTI számára közleményt is küldött, kérve annak feldolgozását és megosztását.

A Magyar Távirati Iroda azonban elhallgatta a szocialista képviselő mondatait, azokból egyetlen sort sem közölt.

Döbbenetes és rendkívül önleleplező viszont az állami hírügynökség kézivezérlését illetően, hogy miközben Ujhelyi és az MSZP javaslatáról nem volt hajlandó hírt adni, azzal kapcsolatban megkereste viszont Kovács Zoltán államtitkárt, aki hosszan nyilatkozott az MTI-nek arról, hogy mikor és milyen módon lehet a legkorábban nyitni. Kovács elmondta, hogy a nyitás időpontja és üteme attól függ, hogy az ország milyen gyorsan tud vakcinához jutni, a kormány pedig minden eszközzel segíti a vendéglátókat. Azt azonban, hogy Kovács államtitkár mire reagált, hogy mi volt az MSZP eredeti javaslata, ezúttal sem közölték.

A Magyar Távirati Iroda feladata az ingyenes, objektív közszolgálati hírszolgáltatás, ennek kereteit törvény is szabályozza. Az MTI többszázmilliós évi költségvetését közpénzből a magyar adófizetők állják.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!