Ez a védőbeszéd arcul csap – más megvilágításba helyez sok mindent

Kép: Bacsó Péter: A tanú (1969) című film bírósági tárgyaláson zajló jelenete

Ez a védőbeszéd a képzelet szüleménye, soha semelyik tárgyalóteremben nem hangott el. A beszéd és a benne szereplők kitalált alakok, mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve.

“Tisztelt bíróság, tisztelt esküdtek!

Köszönöm, hogy az utolsó szó jogán felszólalhatok saját védelmem érdekében. Valóban, az önök elé tárt bizonyítékok egyértelműek, nincs is mit tagadnom, a fényképeken én szereplek. Ha akarnám sem tudnám letagadni, ami egyértelműen látszik, a kés az én kezemben van, én követtem el a gyilkosságot.

Azonban szeretném tettemet más megvilágításba helyezni, ami véleményem szerint önöket is meggyőzi ártatlanságomról, a fénykepeken látható tények ellenére. Ugyanis, én a gyilkosságot szigorúan szabadidőmben, nyaralás közben, mint önök is láthatják feleségem társaságában, a magánéletem keretein belül követtem el.

Így azt hiszem világosan látható, hogy nem vagyok köteles arról számot adni, hogy mit és hogyan is követtem el a magánéletemben, és büntethető sem vagyok a magánéleti cselekményeim miatt. Igaz ami igaz, azért a tett elkövetése közben kicsit dolgoztam is, közvetlenül előtte telefonáltam, majd a penge letisztítása után több, a munkámmal összefüggő emailt írtam, illetve posztoltam a Facebookra is. Igaz, nem pont a helyszínen készült képet, de ezt kérem ne vegyék figyelembe.

Mindazonáltal meg szeretném e mellett jegyezni, hogy kérem, ne kövessék el azt a hibát újra, amit kollégámmal tettek, hogy felfügessztett börtön büntetésre ítélték, hiszen ő sem munkaideje alatt, és nem is a munkakörének ellátása közben gyűjtötte a pedofil képeket. Olyan mennyiségű képre nem is lett volna elég a munkaideje. Ő szigorúan magánéleti tevékenysége közben pedofil, így őt is nagyfokú igazságtalanság érte, és fellebbeznie kellett az ítélet ellen.

Ha önök is úgy gondolják, hogy igazi demokráciában élünk, ahol szent a család és a magánélet védelme, akkor nem tehetnek mást, mint elnézést kérnek tőlem, és megpróbálják elsüllyeszteni azt a fényképezőgépet, mellyel durván megsértették a nyugodt magánélethez való jogomat!

Bízom józanságukban és szilárd erkölcsi meggyőződéssel vallom, hogy az igazság az én oldalamon áll, és győzni fog”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!