Megint fenyegetőzik Kövér, súlyos büntetéssel sújtaná az ellenzéki politikust

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A házelnök ezúttal Tordai Bence miatt kezdett kiskirálykodásba.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, kisebb botrányt kavart, amikor nemrégiben egy bohócorrot akart átadni Tordai Bence Polt Péternek a parlamentben. A Párbeszéd politikusa az azonnali kérdések órájában azt akarta számon kérni a legfőbb ügyészen, hogy miért nem indít érdemi vizsgálatot az ügyészség a vízumgyártó Kiss Szilárd és a miniszterelnök vejének cége, az Elios ügyében.

Polt természetesen nem hogy vizsgálatot nem indított a kérdéses ügyekben, de még egy egyszerű kérdésre sem volt hajlandó válaszolni. Tordai emiatt bohócnak nevezte a legfőbb ügyészt, majd levideózta magát, amint megpróbál átadni neki szimbolikusan egy bohócorrot.

Kövér László az eset miatt súlyos pénzbírságot helyezett kilátásba az ellenzéki politikussal szemben, nem is akármennyit,

összesen ugyanis 504 900 Ft-tal tervezi megbüntetni őt.

A házelnök ezt azzal indokolta, hogy szerinte súlyosan sérült az Országgyűlés tekintélye. Mint mondta, az ilyen esetek miatt még az is megtörténhet, hogy romlik a plenáris viták színvonala. Hogy milyen színvonalra gondol a házelnök, mikor a miniszterelnök évek óta csicskapártozik, buzizik vagy boldog karácsonyt kíván válaszadás helyett, az sajnos nem derült ki, mindenesetre ha kiróják a büntetést, rekordmagas bírságot kaphat a Párbeszéd politikusa.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!