Egy japán kutya miatt törhet ki a III. világháború?

Nemzetek sorsa múlhat egy cuki kiskutyán. Jó, azért ez részben túlzás, viszont tény, hogy számos diplomáciai üzenetet hordozhat magában egy kutya elfogadása vagy éppen visszautasítása.

Vlagyimir Putyin nem fogadta el a japán kormány felajánlását, egy akitát, az ázsiai szigetországból származó kutyafajta egy példányát. A japán vezetés a jövő heti japán-orosz csúcstalálkozó alkalmából akarta az orosz államfőnek ajándékozni a kutyát, írja az MTI.

Putyinról köztudott, hogy kutyabarát, és a japán kormány azt tervezte, megajándékozza egy kan akitával, hogy társat kapjon az a nőstény akita, Jume, amellyel 2012-ben lepték meg őt.

rola

Az orosz államfőnek van még egy karakacsan fajtájú kan kutyája, Buffi, amelyet a bolgár miniszterelnöktől kapott 2010-ben. Konni nevű labradorja, amely Szergej Sojgu jelenlegi védelmi miniszter ajándéka, 2014-ben elpusztult.

Japán és Oroszország között 1945 óta területi vita van a Kuril-szigetek legdélibb szigeteiért, amelyek Japán szerint a szigetországhoz tartoznak, de a gyakorlatban az oroszoké. (Iturup, Sikotan, Kunasir és a Habomai-szigetcsoport). A vita miatt nem is írtak alá békeszerződést a II vh után. 2000-ben Tokió úgy érezte, közel a rendezés, a halászatilag fontos területeket visszaadja Oroszország. Ebből semmi sem lett, Putyin akkori japán látogatása enélkül zárult. Később Moszkva még egyértelműbben jelezte, hogy Japán nem számíthat a szigetekre: azokat Dmitrij Medvegyev kormányfő tavaly meglátogatta, hasonló szintű vizitre korábban a Szovjetunió idején sem volt példa – írja az Index.

Putyin egyébként is nagy állatbarát, szóval nem véletlenül próbálnak neki kutyákkal kedveskedni.

megalakult-a-magyar-vlagyimir-putyin-barati-kor_112644

pu3

pu2

 

puuu putinshark_zpsc0dbf5b3

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!