Most került csak igazán bajba Orbán – bedühödtek a német befektetők, akik pikk-pakk elintézhetik a bukását!

Bedőlhet a magyar gazdaság, és vele Orbán rendszere!

Bekövetkezett az, ami a legnagyobb veszélyt jelenti Orbán rendszerére. A magyar gazdaságot felszínen tartó német befektetők határozottan elégedetlen Orbán Viktor politikájával. A Bloomberg cikke szerint határozott lehűlés kezdődött  a német-magyar kapcsolatokban.

A német üzletembereknek „elegük van Orbán Viktor miniszterelnöknek abból a kampányából, hogy kiszorítja a külföldi vállalatokat a magyar gazdaság egyre szélesebb területéről”

– írja az amerikai portál, fő kifogásokként kiemelve a Fidesz-kormány által bevezetett büntető adókat, a gyorsan változó jogszabályi környezetet és a szabályozási nyomást, amelyek politikai kampányokkal keverednek. Ezek ráadásul a gazdaság több olyan területét érintik, ahol jelentős a német befektetői jelenlét.

A német befektetőknek az sem tetszik, hogy „az Orbánhoz és pártjához közel álló emberek gyakran rendkívüli vagyonokhoz jutnak.”

A Bloomberg szerint nem biztos, hogy ez a legjobb alkalom a miniszterelnök számára a külföldi vállalkozások elidegenítésére.

„A német befektetések értéke három év alatt harmadával esett vissza, Magyarország gazdasági fellendülése akadozik, és egy új ellenzéki sztár emelkedik a felmérésekben az európai és helyi választások előtt” – hangsúlyozza a portál. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2024-es konjunktúra-felméréséből már korábban kiderült, hogy bajok lesznek:

a német tőke elégedetlen a hazai jogbiztonsággal, a gazdaságpolitika kiszámíthatóságával, és a támogatásokhoz való hozzáféréssel.

Márpedig köztudott, hogy Orbánt jelentős részben a német gazdaság tartja hatalomban. Ha ők kihátrálnak, az gyorsan a Fidesz bukásához vezethet.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!