Itt a legújabb leleplező hangfelvétel – a Fidesz már a postán kutatja, milyen leveleket kapunk!

Görgényi Ernő gyulai polgármester (balra) és Orbán Viktor - Forrás: Facebook

Kimondták: aki nem működik együtt, az a munkahelyét kockáztatja!

Előkerült egy leleplező hangfelvétel arról, hogy a Fidesz már a postán ellenőrizni akarja, hogy a választók milyen küldeményeket kapnak. A Narancs.hu birtokába került vágatlan felvétel szerint 2019 szeptemberében

Görgényi Ernő gyulai polgármester arra próbálta rávenni Torma Béla fideszes helyi képviselőt, a városi posta akkori helyettes vezetőjét, hogy értesítse a politikailag fontos levelekről!

Mindez nem sokkal a 2019. októberi önkormányzati választás előtt történt. A 3 perc 21 másodperces hanganyag és annak leirata a Narancs.hu információi szerint a bizonyítékok között szerepel abban a perben, amelyet a NAV indított Galbács Mihály volt gyulai kormánypárti alpolgármester, és később Torma Béla egykori önkormányzati tanácsos ellen. (Torma egyben Galbács sógora, civilben pedig a Magyar Posta Zrt. gyulai helyettes vezetője volt.) Galbács korábban szembekerült a helyi Fidesszel, majd miután kizárták a frakcióból, kilépett a pártból és a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben indult polgármesterjelöltként a 2019-es önkormányzati választáson Gyulán, sikertelenül. A volt fideszes férfi a kampányban levelet írt 14 ezer helyi háztartásnak arról, hogyan fonódik össze Gyula kormánypárti vezetése és egy jól körülhatárolható helyi üzleti kör. Görgényi az általa kezdeményezett telefonívás során a hangfelvétel szerint felelősségre vonta a posta helyettes vezetőjeként dolgozó, fideszes képviselő Torma Bélát, hogy miért nem tájékoztatta Galbács írásának terjesztéséről. Majd ezt követően

Gyula polgármestere arra próbálta rávenni a postai vezetőt, hogy a jövőben értesítse a helyi Fideszt, ha politikailag fontos küldeményeket kezdenek terjeszteni.

Torma minderre azt felelte, hogy nem adhat ki semmilyen információt, ami a postán a tudomására jut. A fideszes városvezető ezt azonban „takarózásnak” nevezte, sőt, kijelentette: szerinte nem korrekt, hogy a férfi nem tájékoztatja a Fideszt. Mikor Torma visszakérdezett, hogy ez „fenyegetés” lenne-e, Görgényi értetlenkedett és tagadott, de továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy a postai vezető a szabályokat megszegve tájékoztassa a Fideszt a számukra politikailag fontos küldeményekről.

Ezt követően a Narancs.hu leirata szerint az alábbi beszélgetés hangzott el szó szerint:

Görgényi Ernő: Hát ne viccelj már, mit kockáztatsz azzal, hogy ha nekünk bármit, bármit, ami politikailag fontos információ, átadsz?
Torma Béla: Hát a munkahelyemet.
G. E.: Nem, nem, Béla,

ha elárulod a Fideszt, akkor kockáztatod a munkahelyedet.

Gondold át, ne csináld ezt, Béla, mert ennek nem lesz jó vége. Gondolj bele, itt van egy csapat, egy bizalmi alapon működő csapat.
T. B.: Igen.
G. E.: Ha te ebben a bizalmi körben nem akarsz benne lenni, az egy állásfoglalás. Ha te Galbáccsal vagy, az egy állásfoglalás. Ilyenekre tényleg ne hivatkozzál, ez egy hülyeség, hogy az állásodat kockáztatod. Dehogy kockáztatod az állásodat. Miért, szerinted mi közhirré fogjuk tenni, hogy mit mondasz el nekünk? Ez egy közös érdekünk. Közös érdekünk, hogy tudjuk, meg közös érdekünk, hogy ez ne menjen ki sehova.

  1. B.: Hát Ernő, de ha most… Mindegy, erről nem akarok vitatkozni. És tényleg nem telefonba.

A beszélgetés vége felé Torma újfent szóba hozta, hogy munkája során kötik, „tartanak bizonyos szabályok”. Erre Görgényi így válaszolt: „Dehogy tartanak!”

Ez a beszélgetés egyben a törést is jelentette Görgényi Ernő polgármester és Torma Béla kapcsolatában. Ennek lett az az eredménye, hogy az akkori önkormányzati választáson – a Fidesz helyi szervezete hathatós közreműködésével – Torma Béla veszített a saját körzetében. Később a beszélgetéstől valószínűleg nem függetlenül, a Galbács Mihály elleni, a NAV-nál tett feljelentésbe belekeverték Torma Bélát is.

Galbács Mihály gyulai ellenzéki önkormányzati képviselő az ügyről a Narancs.hu portálnak nyilatkozva kijelentette: teljesen nyilvánvaló, hogy Görgényi Ernő kicsinyes és alpári politikai bosszút állt rajta és Torma Bélán. Szerinte

a polgármester egy hűbérúr, vagy ha jobban tetszik, egy maffiafőnök pózában tetszeleg és akként viselkedik.

„Látjuk, hogy jogvégzett emberként és esküt tevő városvezetőként nem tartja magát a jogszabályokhoz és a törvényekhez, sőt, nyíltan ezek megsértésére biztat. S attól tartok, nem ez volt az egyetlen hasonló eset. Nála ez a hangnem, ez a mindenen felülhelyezkedő hatalmi póz és kizárólag a politikai »családnak« történő elszámolás a természetes. Ennek és a hangfelvételen szereplő mondandójának semmi köze a jogállamisághoz, a demokráciához és a közéleti szerepvállaláshoz.”

A Narancs.hu kereste Görgényi Ernőt is, de a gyulai polgármester cikkük megjelenéséig nem jelzett vissza.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!