Felfoghatatlan összeg – Kiderült, hogy mennyit égettek el propagandára néhány év alatt!

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A kormánynak fontos dolgokra, mint például a propaganda, valahogy mindig találnak pénzt az amúgy üres államkasszában. Most például egy bruttó 30 milliárdos szerződéscsomagra bukkant a Magyar Hang a Közbeszerzési Értesítő keddi számában.

A lap szerint a Rogán Antalhoz tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal, Balásy Gyula cégeire bízta több mint húsz állami szervezet kommunikációs feladatait, mint például a rendőrség, a NAV és a Nemzeti Filmintézet.

A lap egy olyan részmegállapodásról ír, ami alapján az „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációs feladatokkal” bízták meg Balásy cégcsoportjait, ezek együtt bruttó 21 milliárdot tesznek ki a 30 milliárdos teljes keretből. Ennek lehetett amúgy a része a tavaly év végi nemzeti konzultáció is, ami a Hang számításai szerint nagyjából bruttó 10,9 milliárdba kerülhetett.

A kommunikációs hivatal ráadásul az idei évre is szerződést kötött a Balásyhoz köthető New Land és a Lounge Media médiaügynökséggel, amivel 2024 végéig bruttó 10 milliárdos megbízást adtak nekik a „rogáni üzenetek” közvetítésére.

Az új megbízások azonban eltűnnek a kommunikációra költött milliárdok tengerében, a lap ugyanis kiemeli, hogy

a kormányzati propagandagépezet 2015 és 2023 között 1360 milliárd forintot költött az állami kommunikációra,

főként állami vállalatok, cégek médiamegbízásain keresztül. A G7 szerint a megbízások 75 százalékát (!) a Balásy Gyulához köthető vállalkozások nyerték vagy kapták meg.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!