A fideszes püspök köpött egyet a szexuálisan molesztált gyerekekre – lehet még ennél mélyebbre süllyedni?!

Az egyházi vezető szerint az áldozatok hazudnak!

Balog Zoltán nem azt sajnálja, hogy kegyelmet kért a pedofilvédő K. Endrének, hanem amiatt sajnálkozik, hogy nehéz helyzetbe hozta a református egyházat. A volt fideszes miniszter, aki ma már református püspök mindezt abban a kiszivárgott levélben írja le, ami a hvg.hu birtokába került. Balog Zoltán valószínűleg saját egyházkerülete lelkipásztorainak szánt levelét, amiből kiderül:

a fideszes püspök ártatlannak tartja a pedofilvédő K. Endrét!

A bíróság ítélete szerint ugyanis K. Endrét segített a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának azzal, hogy arra próbálta kényszeríteni a molesztált gyerekeket, hogy vonják vissza, illetve hamisítsák meg a vallomásaikat. A református püspök szó szerint azt írja, hogy „Kegyelmet kértem egy embernek, akinek elhittem ártatlanságát, s ebben ma sem kételkedem”. Mivel a pedofilvédő férfit az áldozatok egybehangzó vallomásai alapján ítélték el, a püspök által leírtak azt jelentik, hogy

Balog Zoltán szerint a szexuálisan megrontott gyerekek hazudnak!

A volt fideszes miniszter ezzel nem csupán a magyar igazságszolgáltatás ítéletét vonja kétségbe, hanem a tíz éven át át molesztált áldozatok felé is képletesen köpött egyet.

Balog ugyanis mindezzel arra céloz, hogy véleménye szerint a bicskei gyermekotthonban nem történt meg az, amiért K. Endrét börtönbe zárták.

Mindez megmagyarázza, hogy a püspök miért nem volt hajlandó bocsánatot kérni a bántalmazott gyerekektől,

amikor lemondott a zsinati elnök tisztségéről. Balog Zoltán azonban ír még mást is a kiszivárgott levélben. Például azt, hogy sajnálja, amiért ilyen nehéz a református híveknek „elviselni mindazt, ami a médiából, a politikából, az utcáról, közvélemény egy része felől árad személyemen keresztül egyházunk felé.” Tetszenek érteni, ugye? A püspök úr nem azt sajnálja, amit tett, ó nem!

Balog Zoltán a médiát és a közvéleményt szidja, mert szerinte mindaz, ami történik, csak „hisztériakeltés”!

A volt fideszes miniszter ezek után már önmagát kezdi sajnáltatni, amikor szó szerint ezt írja: „Nekem sem könnyű, hiszen valamilyen módon ott vagyok ennek a hisztériakeltésnek az eredőjénél, még akkor is, ha valójában egy kegyelmi ügyként indult hógolyóból lett lavina. Végzetesnek bizonyuló hibám az volt, hogy nem voltam elég körültekintő. Hiszen, ha valakit pedofil bűncselekménnyel hoznak összefüggésbe, akkor a széles nyilvánosság előtt menthetetlen az ügy, még ha nem is pedofilként ítélték el.” Vagyis

Balog azt sajnálja, hogy nem volt elég körültekintő! Magyarul: amiatt bosszankodik, hogy az ügy kiderült!

Levele végén Balog Zoltán már egyenesen Orbán Viktor módszerét másolja. A miniszterelnök régi trükkje, hogy ha őt vagy kormányát kritizálják, rögtön azt kiáltja, hogy egész Magyarországot támadják. Balog is ugyanezt teszi most, csak éppen ő az egyházával azonosítja magát, amikor ezt írja: „Az egyházat akarják olyan módon meggyengíteni, hogy elfogyjon a bátorságunk kiállni az evangéliumi igazságok mellett. Ebben az én személyem, az általam elkövetett hiba csak eszköz.” Vagyis

Balog Zoltán azzal az ócska trükkel akarja rávenni a híveit, hogy védjék meg őt, hogy az egyház elleni támadást vizionál!

A levél végén ki is bújuk a szög a zsákból, mert Balog nyíltan kéri, hogy álljanak ki mellette: „Védjük meg egyházunk összetartozását, egységét. Ha az evangéliumi egységért áldozatot kell hozni, hozzuk meg! Erre én magam is kész vagyok.”

Hogy mi lehet az általa ígért áldozat, arra Balog nem tér ki részletesen, de az biztos, hogy a református egyházon belül nem csitulnak az indulatok, mert

vannak, akik szerint a volt fideszes miniszter püspöknek is alkalmatlan!

A Gazdagréti Református Gyülekezet vezető lelkipásztora például – ahogy azt mi is megírtuk – nyíltan lemondásra szólította fel őt a hívek előtt egy istentiszteleten, és kimondta:

„Balog Zoltán bűnt követett el, amikor a személyét ért támadást az egyház elleni támadásnak minősítette.”

Ráadásul a lelkész szerint a püspök nemcsak a közelmúltban, hanem éveken át vétkezett, mert „nem lehet a politikát ennyire belekeverni az Isten népe működésébe.”

Ennek ellenére Balog Zoltán nagyon kapaszkodik a püspöki székébe. Ő ugyan nem látja, de mindezzel azt kockáztatja, hogy az általa hangoztatott pedofilmosdatás nem csupán bemocskolja az egész református egyházat, hanem belülről szét is feszíti.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!