Ehhez pofa kell – Saját szövetségeseinknek intett be a kormány!

A hétvégén demokrata és republikánus szenátorokból álló amerikai küldöttség érkezett Budapestre, hogy a svéd NATO-csatlakozásról egyeztessenek, azonban a magyar kormány pofátlan lépést tett!

„Az Európa előtt álló kihívások és az Ukrajnában zajló háború fényében különösen fontos, hogy a NATO olyan erős és egységes legyen, amennyire ez lehetséges. Ez kulcsfontosságú Európa és az Egyesült Államok biztonsága szempontjából” – jelentette ki a 444.hu közlése szerint Jeanne Shaheen szenátor Budapesten, ahol nem várt fejlemény alakult ki.

A kétpárti delegáció bár a magyar kormány tagjaival is szeretett volna egyeztetni a 21 hónapja húzódó ratifikációs eljárás ügyében,

azonban az Orbán-kormány egyetlen tagja sem volt hajlandó találkozni velük!

Shaheen szenátor csalódott a magyar kormányban, hiszen nem csak a NATO-bővítés került volna szóba, hanem a közelgő amerikai és európai választások, az emberi jogok, illetve a gazdasági kapcsolatok is.
Chris Murphy demokrata szenátor pedig kijelentette, hogy ez egy „furcsa és aggasztó fejlemény”, valamint hozzátette, hogy ilyen még soha nem történt vele, hogy egy kormány megtagadja a kért találkozót.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!