Orbán titokban kiterítette a lapjait – kiderült, miért árulja el a nyugati szövetségeseit!

A kormányfő orosz rulettet játszik az országgal!

Zárt ajtók mögött tartott beszédében Orbán Viktor nyíltan kimondta, miért támadja az ukrán uniós csatlakozást és miért fordult szembe az Egyesült Államokkal. A Direkt36 értesülései szerint tavaly márciusban az Európai Tanács ülése előtt összehívott zártkörű találkozón az Országgyűlés vezető tisztségviselőinek

Orbán kijelentette: egy Amerika által vezetett európai erőközponttól tart, ami keresztbe vágná az ő stratégiai elképzeléseit – ezért támadja Ukrajna EU-tagságát!

A kormányfő szerint az ukrán uniós csatlakozással létrejön az EU-n belül egy olyan „erőközpont”, amelyet az Egyesült Államok fog uralni katonailag, illetve politikai és gazdasági értelemben is. Orbán úgy számol, hogy így az észak-közép-európai zónához fog tartozni szorosabban a három balti állam, Lengyelország, az Oroszország által a területei egy részétől megfosztott Ukrajna, illetve kissé lazábban Románia is.

Orbán elárulta, hogy ez az átrendeződés azért zavarja, mert ő úgy véli: a Nyugat helyett egyre inkább Ázsiába, többek között Kínába kerül át a világgazdaság súlypontja!

Ehhez hozzátette: nem tartja helyesnek, hogy „az amerikaiak erre úgy reagálnak, hogy kettéhasítják a világgazdaságot”.

Orbánt mellesleg nem csak az nyugtalanítja, hogy a Baltikum, Lengyelország és Ukrajna lakossága felül fogja múlni Franciaországét, és így szerinte ez a zóna befolyásosabb lesz a franciáknál.

Orbán attól is tart, hogy az új, EU-n belüli tömb gazdaságilag is fajsúlyos lesz,

köszönhetően az oda áramló amerikai befektetéseknek, és az Ukrajna újjáépítésére szánt forrásoknak. Ezért arra számít, hogy az általa „amerikai-lengyelnek” hívott stratégiának köszönhetően az EU-n belüli erőviszonyok felborulnak, és a jelenleg dominánsnak számító német-francia tengely befolyása csökkenni fog. „Nekünk erre volt egy ajánlatunk a derék franciáknak és a németeknek, akik ezt nem fogadták el” – mondta állítólag Orbán, hozzátéve: egészen pontosan azt akarta, hogy a francia-német tengelyt erősítsék meg a visegrádi négyekkel.

Az ülésen Orbán Viktor előre jelezte, hogy az ukrán csatlakozási tárgyalásokról való döntés előtt lesz egy kis „csinnbum cirkusz”, ami a jelek szerint be is következett. Azt pedig már csak mi tesszük hozzá, hogy

Orbán nyílt elköteleződése Ázsia és Kína mellett megmagyarázza, miért árulja el a nyugati szövetségeseit!

Ugyanakkor ez a nyílt szembefordulás a nyugati értékrenddel, valamint Amerika ellenségnek történő kikiáltása nem sok jóval kecsegtet Magyarország jövőjét illetően. Ez a hozzáállás ugyanis leginkább az orosz rulettre hasonlít – csak épp a pisztoly csöve a magyar emberek felé néz…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!