Nem indul jól az újév Orbánéknak – Feljelentés tesznek a kormány ellen!

Hatalmas port kavart, hogy a magyar állam több száz millió forintot utalt a volt ukrán elnöknek. Orbánék azt hihették, hogy a sajtóvisszhangon kívül más bajuk nem lesz az ügy kapcsán, számításaik azonban nem jöttek be!

Hűtlen kezelés és hivatali visszaélés bűncselekményének gyanúja miatt tesznek feljelentést a magyar kormány ellen, amiért közpénzből támogatták Petro Porosenkot!

„Nem azért adózunk, nem azért fizetjük Európa legnagyobb rezsi- és élelmiszer-drágulását, nem azért dolgozunk Európa legalacsonyabb fizetéseiért, hogy az adóinkból Orbán Viktor Putyin érdekében kavarjon Ukrajnában, méghozzá a megkérdezésünk nélkül, teljes titokban” – írja a 444.hu az ellenzéki párt közleménye alapján, melyben tudatták, hogy megteszik a feljelentést.

Az első hírek az üggyel kapcsolatban csak arról érkeztek, hogy a volt ukrán elnököt nem engedték ki az országból, hogy találkozzon Orbán Viktorral, mivel az ukrán titkosszolgálat szerint a találkozó „az orosz titkosszolgálat eszköze lett volna Ukrajna ellen”. Később az is kiderült, hogy a magyar Pénzügyminisztérium több mint 37 millió hrivnyát,

azaz több mint 343 millió forintot utalt át Porosenkonak!

Bár az ügy téma volt a miniszterelnöki kormányinfón is, az nem derült ki, hogy milyen jogcímen fizetett az Orbán-kormány több száz millió forintnyi közpénzt a volt ukrán elnöknek. Erre a kérdésre kaphatunk választ a nyomozás elindítása után!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!