Most spájzoljon, aki csak tud! Döbbenetes drágulást jelentett be január 1-től a kormány!

A kispénzű nyugdíjasok járnak a legrosszabbul!

Óriási áremelésre fog ébredni az ország január 1-én. A drágulás már december 29-én elkezdődik a benzinkutakon, de akkor még szinte semmiség lesz a benzin 8 forintos és a dízel 6 forintos áremelkedése.

A brutális árbombát a Fidesz dobja le január 1-jén! A jövedéki adó emelése miatt az üzemanyagok több mint 41 forinttal drágulnak – ez pedig mindenre hatással lesz, amit szállítanak!

Bár a Fidesz-kormány azt állítja, hogy az áremelésre egy európai uniós szabály miatt volt szükség, azt már nem teszik hozzá, hogy jóval nagyobbat emelnek, mint amennyire szükség lenne. Az EU ugyanis az idei, október eleji euró-árfolyam mellett határozta meg a 2024-től aktuális adóterhet, ám a Fidesz-kormány szándékosan 420 forintos eurót vett alapul – ezért aztán a magasabb árfolyam miatt az adó mértéke is nagyobb lett. Vagyis

Orbánék sokkal nagyobbat drágítanak, mint amennyit kellene!

És ez még nem minden. A brutális üzemanyag-drágulás mellett a jövő évi autópálya-matricák is átlagosan 18 százalékkal drágulnak.

És persze az is a bújtatott drágításnak számít, hogy jövőre 230 kilométerrel több útszakasz válik fizetőssé. Ezek a drágulások persze nem csak az autósokat érintik, hiszen az áremelkedések nagy eséllyel beépülnek a szállított termékek árába! Ezzel pedig ismét

a kispénzű nyugdíjasok járnak a legrosszabbul, hiszen ők már most is alig tudják kifizetni a drága élelmiszereket!

Így aztán nem csak az autósok teszik jól, ha bespájzolnak benzinből vagy dízelből, hanem mindenkinek fel kell készülnie az újabb drasztikus áremelkedésekre, amit a Fidesz-kormány adóemelése idéz majd elő.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!