Pánikhangulat a Karmelitában – Bezuhant a Fidesz támogatottsága!

Friss felmérést tett közzé az IDEA intézet, melyben a pártok mellett a politikai vezetők népszerűségét is megvizsgálták.

A 2023. november 30. és december 13. között végzett reprezentatív felmérés – melyet a Telex közölt elsőként – rávilágított, hogy a Fidesz jócskán vesztett népszerűségéből,

öt éve nem volt olyan alacsony a kormánypárt támogatottsága, mint most!

Egy évvel korábban még a pártválasztók 47 százaléka voksolt volna a Fideszre, mostanra azonban már csak 43 százalék szavazna rájuk. Bár így is ők a legerősebb magyarországi párt, mégis aggodalomra adhat okot, hogy ezt a folyamatot szemmel láthatóan képtelenek megállítani!

Ezzel párhuzamosan azonban nem az ellenzéki tábor, hanem a bizonytalanok aránya nőtt meg, jelenleg már a biztos szavazók 38 százaléka nem tudna magának pártot választani!

Az ellenzéki oldalon továbbra is a Demokratikus Koalíció a legtámogatottabb, a teljes népesség 12, a biztos szavazók 20 százaléka voksolna rájuk. Második helyre zárkózott fel magát a Mi Hazánk Mozgalom, melyre a pártválasztók 9 százaléka szavazna, őket követi a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7-7 százalékkal.

A kutatás érdekes képet fest, ugyanis továbbra is Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus, akit a felnőtt lakosság 37 százaléka látna szívesen a jövőben is fontos politikai szerepben.
Ez azonban azt jelenti, hogy van a választóknak egy 11 százalékos rétege, mely ugyan nem szavazna a Fideszre, mégis pozitív véleménnyel van Orbánról.

Az ellenzéki oldalon magabiztos fölénnyel nyerte a népszerűségi versenyt Karácsony Gergely, akit a választópolgárok 29 százaléka támogat.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!