Itt a megoldás – Így győzhető le Orbán, az általa kialakított antidemokratikus rendszerben!

Külön listákkal a jelenlegi politikai rendszerben nem lehet több szavazatot, több mandátumot nyerni. Nem jön ki a matek sem – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, a pénteki Egyenes Beszédben.

A szocialista politikus szerint egy antidemokratikus, autoriter rendszerben nem tud érvényesülni az arányosság, egész egyszerűen minden Orbánt segíti.

Ha nem lesz közös lista az önkormányzati választásokon, akkor a választási törvény megváltoztatása után, a Fidesz ugyanannyi szavazattal, jobb eredményt fog elérni.

Ezt azonban egyes ellenzéki pártok nem akarják belátni, ezzel pedig Orbán malmára hajtják a vizet.
Kunhalmi ezért arra kéri a választókat, hogy ne szavazzanak olyan pártokra, akik képtelenek az együttműködésre, hiszen azok egy kormányváltásnál sem fognak tudni koalícióra lépni egymással!

Az ellenzéki politikus kiemelte azt is, hogy lényegében minden Orbánt segíti, mint például a média túlsúlya, vagy az ellenzéki pártok felett lógó ÁSZ- bírság, ami nagyon súlyos forrásokat vonhat el a kampányoktól.
Eközben ráadásul az ellenzéki pártok is megpróbálják lenyomni egymást, ez szintén Orbánnak kedvez. Az MSZP már az elejétől kezdve azt kommunikálja, hogy visszább kéne venni, nem egymással kéne ilyen éles versenyt folytatni, mert ezek vitákká fajulhatnak és azok elbizonytalaníthatják a választókat, akik emiatt lehet, hogy el sem mennek szavazni.

Az MSZP továbbra is tartja magát ahhoz, hogy az önkormányzati és az EP-választáson is közös listára lenne szükség.

Kunhalmi Ágnes mindenkinek azt javasolta, hogy az ünnepek alatt pihenjék ki magukat, és januárra el kell felejteni ezt a 2022 tavasza óta zajló útkeresést, meg kell hallani az ellenzéki szavazók akaratát, és úgy leülni a tárgyalóasztalhoz. 2024-ben nem csak önkormányzati és EP-választás lesz, ez már hatással lesz 2026-ra is.

A megoldás tehát egyszerű: meg kell szűntetni az ellenzéki pártok közötti vitákat, és teljes összefogára van szükség! Ez a legtöbb ellenzéki szavazó akarata, amit ha egyes ellenzéki pártok nem fogadnak meg, akkor azzal csak Orbán rendszerét tartják életben!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!