Orbán erre nem számított – Visszafelé sült el a fegyvere!

A kormány elindította a 13. nemzeti konzultációt, mely manipulatív módon lett megfogalmazva, valótlant állításokat tartalmaz, a kérdések pedig súlyosan eltorzítottak.

Hasonló eredmény szűrhető le a Publicus Intézet legfrissebb felméréséből, amit a Népszava számára készítettek.

Ebből kiderül, hogy a válaszadók 50 százaléka úgy látja, a konzultáció valódi célja, hogy a kormány adatokat gyűjtsön a választókról, ezzel szemben csupán 26 százalék gondolja úgy, hogy a kabinet valóban az emberek véleményére kíváncsi.

Az adatgyűjtést az ellenzéki szavazók háromnegyede, a bizonytalanok fele jelölte meg indokként, de még a kormánypártiak több mint ötöde is így gondolja!

A kormánypártiak háromnegyede szerint valós problémákról szól és pontosan megfogalmazott a konzultációs kérdőív, az ellenzékieknek viszont ugyanekkora hányada jelentette ki, hogy súlyosan eltorzított, valótlant állító kérdésekre vár választ a hatalom – írja a lap, mely hozzáteszi, hogy a bizonytalanok fele is az utóbbi csoporthoz hasonlóan gondolkodott, és csak kevesebb, mint ötödük érezte úgy, hogy érdemi problémákat feszeget a kérdéssor.

Beszédes, hogy az összes megkérdezettnek kevesebb, mint ötöde érezte úgy, hogy a konzultáció végeredménye valós képet fest majd az emberek véleményéről.
Ezt a kormánypártiak csaknem háromnegyede gondolja így, az ellenzékieknek viszont csak 6, a bizonytalanoknak pedig mindössze 22 százaléka osztotta ezt a nézetet.

A nemzeti konzultációt a válaszadók 39 százaléka támogatja, 60 százaléka elutasítja, tehát még a Fidesz-KDNP szimpatizánsai sem értenek maradéktalanul egyet vele, annak fényében pedig, hogy megtudták, milyen költséggel jár egy-egy ilyen konzultáció az adófizetőknek, már csak a válaszadók negyede támogatta, és több, mint 70 százalék elutasította azt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!