Kiderült az igazság – egy ellenzéki vezető megnevezte, kik akadályozzák szándékosan a Fidesz legyőzését!

Fél év múlva bukhatna a Fidesz, de egyes ellenzéki vezetők úgy intézik, hogy Orbánék győzzenek!

Fél év múlva bukhatna a Fidesz az EP-választáson, de az ellenzéken belül sokan szándékosan úgy intézik, hogy Orbánék győzzenek. Ezt a döbbenetes információt Kunhalmi Ágnes árulta el a 24.hu portálnak adott interjújában. Mint mondta, a Závecz Intézet felmérése szerint az ellenzéki szavazók több mint 80 százaléka egyetért azzal, hogy az ellenzéki pártok közös ellenzéki listát állítsanak, és ebben az esetben

az ellenzék 35 százalékot kapna, míg a Fidesz-KDNP csak 34 százalékot! Vagyis 11 ellenzéki képviselő mehetne Brüsszelbe, és csak 9 fideszes! Lengyelországban is pont így győzött az ellenzék!

A döbbenetes helyzet azonban az, hogy vannak olyan ellenzéki politikusok, akik szándékosan szembe mennek a saját választóik akaratával, és nem hajlandók részt venni egy közös ellenzéki lista állításában a 2024-es Európai Uniós választásokra. Miközben ugyanis az MSZP és a Párbeszéd nyitott az együttműködésre,

a DK, a Momentum, a Jobbik és az LMP vezetői szerint fontosabb az ellenzéki versengés, mint az, hogy közösen legyőzzék a Fideszt! Ám a külön indulás esetén újabb drámai vereség vár az ellenzékre!

Ha ugyanis külön listák vannak, akkor jóval kevesebb ellenzéki képviselő mehet majd Brüsszelbe, a Fidesz pedig megsemmisítő győzelmet arat.

Számokra lebontva ez azt jelenti, hogy a Demokratikus Koalíció 3, a Momentum és az MSZP 1-1 képviselői mandátumra számíthat. A többi ellenzéki párt nem nyer semmit, viszont a Fidesz-KDNP 15 képviselőt küldhet Brüsszelbe!

Magyarul: ha van közös lista, akkor az ellenzéknek 11 EP-képviselője van, míg a Fidesznek csak 9, ha viszont külön listák vannak, akkor az ellenzék csupán 5 mandátumot szerez, a Fidesz viszont 15-öt!

Kunhalmi Ágnes szerint kiábrándító, hogy egyes ellenzéki pártok nem értik, mit kockáztatnak azzal, hogy a megosztottság fenntartásával szembe mennek a választóik akaratával és ezzel szándékosan a Fidesz győzelmét segítik. Azt is elmondta:

bár az MSZP-nek van a legtöbb polgármestere és a legnagyobb szervezeti hálózata, a Fidesz legyőzése érdekében mindent megtesznek az ellenzéki egységért!

Az MSZP ugyanis az Európai Parlamenti választásra való felkészülés kezdetétől fogva azt hangsúlyozza, hogy az ellenzéki pártoknak közös listát kellene állítaniuk. A számok most őket igazolják, s úgy tűnik: egyedül ők képviselik az ellenzéki szavazók többségének akaratát.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!