Most lehet csak igazán ideges Orbán – Novák Katalin akaratán kívül megjósolta a Fidesz bukását!

Mi történhetett a köztársasági elnökkel?

Döbbenetesen őszinte beszédet mondott Novák Katalin az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezve Ausztráliában, a melbourni Magyar Központban rendezett ünnepségen. Az MTI tudósítása szerint a köztársasági elnök úgy kezdte: „Ezen a napon van mit éltetni és van mit siratni.” Majd így folytatta: éltetjük magyarságunkat, a szabadság szeretetét, az összetartozást, és siratjuk az áldozatokat, siratjuk a közénk ékelődött fizikai távolságot, a családok szétszakítottságát. Furcsa volt ezt Novák Katalintól hallani, hiszen ő is tudja:

a Fidesz több családot szakított szét, többen mentek el Magyarországról, mint 1956-ban!

Igazán elképesztővé viszont akkor vált a beszéd, amikor a magyar köztársasági elnök arról kezdett beszélni, hogy a kivívott szabadságért nap mint nap meg kell küzdeni. „Nemcsak lehetőségünk, hanem kötelezettségünk is tenni azért, amiért 1956 ősei küzdöttek, egy szabad és erős magyar nemzetért” – jelentette ki Novák öt nappal azután, hogy Orbán Viktor úgy viselkedett Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin társaságában, mint egy ideges alkalmazott. Majd jött a döbbenetes kijelentés:

Novák Katalin azt mondta: Magyarországon az önkényuralmi rendszerek soha nem tudtak mély gyökeret ereszteni. Vagyis – vélhetően akaratán kívül – megjósolta a Fidesz bukását!

Az pedig már tényleg csak a hab a tortán, hogy a köztársasági elnök azt is hozzátette: a magyar nyelv a szabadság nyelve, és „aki valóban, lényegileg is érti a magyart, az soha nem fog behódolni az elnyomó diktatúráknak”!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!