Itt a legsunyibb fideszes adó – óriási átverés lehet a palackok visszaváltása!

Többet fizethetünk, mint amennyit visszakapunk!

Burkolt adóbeszedés kezdődhet január elsejétől, amikor életbe lép a fém- és műanyag palackok visszaváltási rendszere. A palackokért darabonként 50 forintot kaphatunk, s mivel az érintett termékek is 50 forintot drágulnak, úgy tűnhet, hogy aki visszavált, visszakapja a pénzét. Ám ez nem igaz! Ugyanis

ha az üzletek a termékek adó nélküli árára teszik rá az 50 forintot, arra még rájön a 27 százalékos ÁFA! Ez viszont az állam zsebében marad! A betétdíjból adódó drágulás így 63,5 forint lesz, amiből mi csak 50 forintot kapunk vissza!

A hivatalos tájékoztatás egyelőre mélyen hallgat erről a burkolt adóbeszedésről. Egyvalami azonban biztos: a gyártók és a kereskedők nem járnak rosszul. A rendszer ugyanis úgy épül fel, hogy amikor egy italgyártó piacra dobja a termékeit, lejelenti, hogy hány palackot adott el, és befizeti a palackonkénti 50 forintokat. Majd a nagykereskedő illetve a kiskereskedő megveszi a termékeket, és kifizeti az 50 forintokat a gyártóknak, akiknek így semmilyen többletköltségük nem lesz. Amikor a kereskedő eladja a palackos terméket, ő is beszedi a fogyasztóktól a pénzt, vagyis ő is nullán van.

Egyedül mi, vásárlók szívjuk meg, mivel az 50 forinton felül még 13,5 forintot bukunk minden terméken a rápakolt áfa miatt!

Ezzel a burkolt adóbeszedéssel évente milliárdokat nyer a Fidesz-kormány az áfa bevételek terén. És persze megpróbálják elhallgatni, hogy már megint jól lehúzták a magyar embereket.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!