Beintett a Fidesz – Nem akarnak segíteni a nehéz helyzetbe került magyar családokon!

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

A magyar családok mindennapjainak a megkönnyítését célzó javaslatokat nyújtott be az MSZP, a Fidesz azonban ezeket nem támogatta, egyszerűen lesöpörték őket az asztalról!

Az ellenzéki párt olyan javaslatokat terjesztett az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága elé, mint például a minimálbér adómentessé tétele, a PB-gázpalackok ismételt hatósági árazása, a kiskereskedelmi különadó eltörlése, illetve az élelmiszerek ÁFÁ-jának 5 százalékra való csökkentése.

Ezek a jelenlegi inflációs helyzetben hatalmas segítséget jelentenének a kiskeresetű családoknak, azonban a Fidesz képviselői egyiket sem fogadták el!

  • Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője az egyes javaslatokkal kapcsolatban kifejtette, hogy szerinte a legkisebb bért nem adóztathatják tovább, ugyanis hazánkban jelenleg a minimálbér 33 százalékát elvonja az állam, így a magyar minimálbérnél már csak a bolgár az alacsonyabb uniós szinten.
  • A PB-gázpalackok ismételt hatósági árazására az ellenzéki párt szerint azért van szükség, mivel a gázpalackot árusítók trükközésére a kormány nem reagált megfelelően, hiszen nem kiterjesztette az ársapkákat, hanem eltörölte azokat, ezért most dupla áron lehet csak PB-palackhoz jutni.
  • Javasolták a kiskereskedelmi különadó eltörlését is, ugyanis ennek is köszönhető az élelmiszerárak brutális emelkedése. Ezt a 3-4 százalékos adóterhet a kereskedők ráterhelték a fogyasztókra, amihez hozzáadódik a 27 százalékos ÁFA, így minden egyes vásárlásnál a kifizetett ár 33-34 százaléka egyenesen a költségvetésbe megy. Az MSZP azért tett javaslatot ennek eltörlésére, mivel ezek a rezsivédelmi alapot gazdagították, azonban abban több mint 1000 milliárd forint megmaradt, így le lehetne mondani erről a bevételről.
  • Az MSZP továbbá kezdeményezte az élelmiszerek ÁFÁ-jának 5 százalékra csökkentését, a környező országokban ez eddig is így volt, csak Magyarországon kirívóan magas az élelmiszereket terhelő forgalmi adó.
  • A szocialista frakcióvezető elmondta azt is, hogy kezdeményezték az energiahordozók, a villamosenergia és a földgáz, ÁFA-tartalmának a csökkentését is. A távhőt leszámítva 27 százalékos adóról lehet beszélni, így a magyar családok megsegítése érdekében csökkenteni kellene ezt, hiszen sokaknak a fizetésük majdnem fele a rezsi befizetésére megy el.

„Minden egyes javaslatunk arra vonatkozott, hogy hogyan tudjuk megkönnyíteni a magyar emberek és a családok mindennapi életét, hogyan tudjuk garantálni a megélhetési biztonságukat” – foglalta össze a Magyar Szocialista Párt céljait dr. Tóth Bertalan, aki hozzátette, hogy a Fidesz nem támogatta a magyar családok mindennapjainak a megkönnyítését célzó javaslatokat!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!