Újabb eljárás indulhat Magyarországgal szemben!

Fotó: Németh Szilárd / Facebook

Az Európai Bizottsághoz fordul egy baranyai képviselő, mivel a rendőrség hat hónap elteltével sem szüntette meg a horvát-magyar határkerítést!

Horvátország belépett a Schengeni-övezetbe, így január óta ott megszűnt a határellenőrzés, akadálytalanul lehet közlekedni a két ország között – legalábbis ez lenne a schengeni szerződés egyik legfontosabb pontja,

csakhogy a magyar fél hat hónapja nem teljesíti vállalását, miszerint megszűnteti a határra telepített drótkerítést.

A rendőrség májusban azt közölte, hogy a határkerítés elbontását a jó idő beköszöntével megkezdik, azonban a nyár folyamán nem sikerült ezt megvalósítaniuk. Az atv.hu közlése szerint emiatt a gazdák és vadászok panaszkodnak, ugyanis a fizikai akadály gátolja a munkájukat, illetve a vadak vándorlását is megakasztja, ezért összeállva egy ellenzéki politikussal, az Európai Bizottsághoz fordulnak.

„Ha megnézzük ezt a kerítést, mindent lehet, csak szabadon átjárni nem. Sokkal tisztességesebb lenne, hogyha végre bevallanák, nem akarják lebontani, és nem akarnak megfelelni az európai uniós előírásoknak. Az viszont, hogy itt össze-vissza kamuznak a szerintem elfogadhatatlan az európai partnereinkkel szemben” – nyilatkozta Schwarcz-Kiefer Patrik.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!