Orbán őrjöng – Bezuhant a Fidesz támogatottsága!

Reprezentatív közvéleménykutatást végzett az IDEA Intézet 2023. július 28. és augusztus 9. között, melyben a pártok népszerűségét vizsgálták. A felmérés nagy meglepetését a Fidesz okozta!

A legutóbbi vizsgált időszakhoz képest meglepő eredmény született, ugyanis jelentősen visszaesett a kormánypártok népszerűsége, azonban ez még nem mutatkozik meg az ellenzéki oldalon.

A közvéleménykutatás eredménye szerint – melyet a 24.hu közölt elsőként -, hosszú idő után először volt 30 százalékos szint alatt a kormánypártok támogatottsága!

A teljes népesség körében már csak 27 százalék szavazna a Fidesz-KDNP-re,

ami 3 százalékos zuhanást jelent az előző hónaphoz képest. A biztos pártválasztóknál 2 százalékos volt a visszaesés mértéke, így a kormánypártok 46 százalékon állnak.
Bár ez a Fidesz-KDNP győztes pozícióját egy választáson nem veszélyezteti, azonban a kétharmados többség megszerzése már sokkal bajosabb lenne számukra.

A brutális infláció, a reálbérek csökkenése, és az egyes társadalmi csoportok elleni támadások úgy tűnik elérték az ingerküszöböt a kormánypárti oldalon, egyre többen fordulnak el a Fidesztől. A kérdés, hogy ezeket a szavazókat végül sikerül-e megnyernie magának az ellenzéki oldalnak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!