Ha Orbán szed valamit, akkor most nagyon elszúrhatták az adagolást

Interjú közben derült ki a helyzet.

Óriási bajok lehetnek Orbán Viktorral! A miniszterelnök ugyanis olyasmiket mondott, ami megkérdőjelezi azt, hogy mennyire érzékelheti még a valóságot. A KSH legfrissebb adatai szerint brutálisan zuhan a magyar gazdaság, a második negyedévben 2,3 százalékkal csökkent a GDP, ami azt jelenti, hogy ekkora bajban 27 éve, a Bokros-csomag óta nem voltunk! Utoljára ugyanis 1996-ban fordult elő, hogy egymást követő négy negyedévben csökkent a bruttó hazai termék. Az durva infláció miatt az emberek már alig tudnak vásárolni, a Fidesz-kormány pedig június végére elköltötte az egész évre tervezett hiány 90 százalékát! És akkor pénteken a Kossuth Rádióban

Orbán Viktor ebben a drámai helyzetben kijelentette: jól állta a sarat a magyar gazdaság, most már minden jobb lesz, az országnak pedig saját hadiipar kell!

Tetszenek érteni? A kormányfő azt mondja, hogy a fekete az valójában fehér, és bár a teljes hátsónk kilóg a gatyából, de szerinte a fegyvergyártást kell fejleszteni! Fegyvergyártásra akar költeni százmilliárdokat az a miniszterelnök, aki amúgy a békepártinak tartja magát! És mivel Orbán az interjú közben egyszer sem röhögte el magát, komolyan kell vennünk, hogy szerinte a magyar embereknek hadiipar kell. Ez alapján felvetődhet:

ha Orbán szed valamit, akkor most nagyon elszúrhatták az adagolást.

Persze, ez is lehet, hogy a Fidesz még magasabb fokozatra akar kapcsolni a háborúval történő riogatásban, és a méréseik szerint a saját híveik között kedvező fogadtatásra talált a hadiipar fejlesztésének ötlete. Azonban van Orbán számára egy rossz hírünk: akármit is mutatnak a közvélemény-kutatásaik, egy dolog a vélemény és egy másik a valóság. Márpedig ha a családok többsége fél év múlva hó végén már nem tud ételt venni, akkor a haveri körhöz tartozó fegyvergyártásra elköltött százmilliárdok hírére még a legelvakultabb fideszesek gyomra sem fog halkabban korogni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!