Bekövetkezett: menekítik a pénzüket az emberek a bankokból!

Orbánék kiszívják a lakosság megtakarításait a bankszámlákról.

Tömegesen mentik az emberek a pénzüket a bankokból – értesült a Bank360.hu. Ez egyértelműen annak a következménye, hogy az Orbán-kormány brutálisan megadóztatja a pénzintézeti befektetéseket. Ezen felül

a rekordmagas orbáni infláció miatt az emberek olyan helyet keresnek a pénzüknek, ahol az minél kevesebbet veszít az értékéből.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint júniusban csaknem 280 milliárd forintnyi háztartási betétállomány tűnt el a bankokból, így kétéves mélypontra, bőven 12 ezer milliárd forint alá esett vissza a bankbetétek összege.

Fél év alatt összesen 821,5 milliárd forintot menekítettek ki az emberek a bankokból!

Mindebből pontosan látszik, milyen helyzetbe hozták Orbánék az országot. A bankbetétekre kivetett brutális adóval, valamint a rendkívül magas inflációval az Orbán-kormány kiszívja a lakossági betéteket a bankokból. Bár a kormány által favorizált állampapírokba is sok pénz áramlik, a portfolio.hu információja szerint rengetegen osztrák, szlovák vagy svájci bankokba menekítik a vagyonukat. A portál szerint már egész iparág épült a külföldi eurós megtakarításokat kereső magyarokra.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!