Nem tudja tovább tagadni a kormány – Brutális válságba taszították az országot!

Újabb katasztrofális adatokat közölt a KSH az ipari termeléssel és a kiskereskedelmi forgalommal kapcsolatban, ami súlyos gondokra hívja fel a figyelmet!

A júniusi ipari termelés mutatója összességében 6,1 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi adatokhoz viszonyítva, míg májushoz képest is 0,9 százalékos volt a visszaesés.

Ez lényegében bizonyítja Orbánék inkompetensségét, tehát a kormány képtelen kezelni a recesszióba fordult ipargazdaságot.

Ha 2023 első félévét nézzük, akkor a termelés 4,9 százalékkal marad el 2022 első félévének adataihoz viszonyítva, mellyel kapcsolatban a 444.hu kiemeli: „ez a legfrissebb adat azt jelzi, hogy a magyar ipar továbbra sem tud elszakadni a Covid-válság előtti szinttől.”

Orbán Viktor március 9-én a kereskedelmi és iparkamara gazdasági évnyitóján kijelentette: „Mi ehhez értünk. Az ipari fókuszú, beruházás-központú, iparhoz kapcsolódó gazdasági rendszer működtetéséhez értünk”.

A most közölt adatok fényében azonban kijelenthető, hogy az iparhoz kapcsolódó gazdasági rendszer működtetéséhez az Orbán-kormány nem ért,

ugyanis az idei, második negyedéves adatok is rendkívül gyengén sikerültek (áprilisban és júniusban 6,1 százalékos, míg májusban 4,5 százalékos volt a visszaesés az előző évhez képes).

A kormány tehetetlenségét nemcsak az ipari termelés, de a kiskereskedelmi forgalom brutális csökkenése is jól illusztrálja:

Idén júniusban 8,3 százalékkal, az első félév egészében 10,3 százalékkal csökkent a kiskereskedelem forgalma Magyarországon

– számolt be róla a 444.hu a KSH adatai alapján, mely kiemeli, hogy a legjelentősebb romlás a benzinkutak forgalmában volt tapasztalható, melynek értékesítése idén júniusban 24,2 százalékkal maradt el a tavalyi, még hatósági áras üzemanyagos időszakétól.
Az élelmiszerboltok forgalma 4,8 százalékkal esett vissza, a nem élelmiszerek kiskereskedelme pedig 4,3 százalékos mínusszal zárta a júniust.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!