Nagy baj van Szijjártónál! Azt hiszi, egy zongora elvégzi a munkáját!

Ezt az őrültséget még írásba is adták!

Egyre aggasztóbb, hogy miket hordanak össze a fideszes politikusok. Pár napja – mint ahogy azt mi is megírtuk – Novák Katalin jelentette ki, hogy sehol a világon nem rendeznek Balaton átúszó versenyt, csak nálunk, ezért aztán ez hungarikum – mintha máshol is lenne Balaton. Most pedig

a Külügyminisztérium leírta, hogy egy zongora fogja elvégezni Szijjártó Péter munkáját!

Mindez úgy kezdődött, hogy a hvg.hu megtudta: július 24-én a tárca egyszereplős, tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki egy 80 millió forintos Bogányi-luxuszongora beszerzésére. A hangszert a kormány brüsszeli „főhadiszállására” szánják. A Külgazdasági és Külügyminisztérium friss, a zongorára vonatkozó közbeszerzésének dokumentációja szerint „Magyarország egységes, pozitív külföldi megítélésének és megjelenítésének, valamint az egységes országmárka kialakításához és az országkép formáláshoz is elengedhetetlenül szükséges a megfelelő minőségű és gyártmányú hangszer beszerzése.”

Tetszenek érteni? A külügyi tárca azért vásárol egy 80 millió forintos luxus hangszert, hogy Magyarország külföldi megítélése jobb legyen!

Mi eddig úgy tudtuk, hogy „Magyarország egységes, pozitív külföldi megítélésének és megjelenítésének kialakítása” többek között a külügyminiszter feladata – ám úgy látszik, hogy a Fidesz-kormány ezt mostantól egy 80 millióba kerülő zongorától várja. A kérdés ezek után már csak az: ha egy luxus hangszer meg tudja oldani az „egységes országmárka” kialakítását és az „országkép formálását”, mikor jelentik be Szijjártó Péter kirúgását?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!